Vesti iz fudbala

Superkup Francuske na Arena sport: Pari Sen Žermen brani trofej, Tuluz mašta o senzaciji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.01.2024 14:37
Kilijan Mbape, fudbaler Pari Sen Žermena Guliver
Kilijan Mbape, fudbaler Pari Sen Žermena

U intermecu između obaveza u Ligi 1, aktuelni šampion Francuske, Pari Sen Žermen, večeras će napasti trofej Superkupa te države, a protivnik "svetaca" (20.45, TV Arena sport 1) biće pobednik poslednjeg Kupa Francuske - Tuluz. 

Parižani su vladari ovog takmičenja, sa 11 dobijenih finala, a u poslednjem su dobili Nant. Lil je sezonu pre toga, samo na kratko, prekinuo neviđenu dominaciju kluba sa "Parka prinčeva", pošto je PSŽ pomenuti trofej držao u svojim vitrinama od 2014. do 2021. godine. 

I predstojećih 90 minuta dočekuju kao izraziti favoriti, jer su Kilijan Mbape i družina prvi na prvenstvenoj tabeli, sa 12 pobeda, četiri remija i jednim porazom, a večerašnji rival im je manje, više redovbna žrtva.

 

 

Tulužani, pak, tavore u donjem delu tzabele L1, pa su sa svega dva trijumfa, osam remija i sedam poraza jedan od velikih kandidata za ispadanje iz najvišeg ranga francuskog klupskog fudbala.

Njegovim navijačima sigurno zvuči deprimirajuće kada pomisle da je autsajder Superkupa Francuske 2024 poslednji trijumf u šampionatu zabeležio još 1. oktobra, kada je kod kuće savladan Mec.

Pa, opet, i jedni i drugi imaju samo po 90 minuta da pokažu koliko mogu u ovom trenutku, a istorija fudbala pamti i mnogo veće senzacije nego što bi bilo eventualno slavlje Tuluza. 

Kao i uvek, sve oči su uprte u Mbapea, jer najskuplji i najbolji igrač PSŽ-a može da se ne vidi na terenu, a onda jednim potezom reši sve. Mada, on sam ume da kaže da se previše očekuje od njega i da nije baš uvek u stanju da delima pokaže zbog čega je iz leta u leto zvezda prelaznog roka.