NBA

Bogdan Bogdanović o igranju za reprezentaciju: To mi je najbolje moguće društvo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.05.2024 16:36
Bogdan Bogdanović, kapiten reprezentacije Srbije MN Press
Bogdan Bogdanović, kapiten reprezentacije Srbije

Pred nama su Olimpijske igre u Parizu (26. jul - 11. avgust), a košarkaška reprezentacija Srbije se nada da bi mogla daleko dogurati i potencijalno napasti medalju, poslednji put osvojenu u Riju, 2016. godine. 

Svi se pitaju da li će Nikola Jokić pomoći Svetislavu Pešiću u pohodu na olimpijski tron, ali ako je Džoker "promenljiva", veoma je jasno ko će biti "konstanta". Bogdan Bogdanović je dugogodišnji lider ekipe, koja je već nekoliko puta dolazila do završnica najprestižnijih takmičenja, i mnogi ga smatraju vođom tima.

Sada je Bogdan za "Basketball Sphere" govorio o predstojećem takmičenju i osećaju koji dobija dok igra za naš nacionalni tim. 

Ne znam odakle da počnem (smeh). Nije meni bio san da budem kapiten reprezentacije, već sam sanjao o tome da budem deo tog tima. To mi je najbolje moguće društvo. To je razlog zašto smo svi tu, jedan od glavnih razloga za tako nešto. Bio kapiten ili ne, meni lično je i dalje sve isto. Nikada se nismo razdvajali.

Lepo je, čast i privilegija, sve ostaje isto. Drago mi je da saigrači i dalje tretiraju kao igrača, a ne uz neki poseban odnos kao kapitena. Ne menjam, se ni ja, a lepo se osećam u tom društvu gde me i moji saigrači ne gledaju na drugačiji način” – rekao je kapiten "Orlova", istakao je Bogdan. 

Tanjug/AP Photo/Mike Stewart

Bogdan Bogdanović u dresu Atlanta Hoksa, franđize za kou trenutno nastupa

Takođe, dotakao se svoje sezone u NBA, u kojoj su mnogi smatrali da je imao realne šanse za nagradu "šestog igrača lige". Naš reprezentativac, i povrh toga, ne smatra da mu je ovo bila najbolja sezona u najjačoj ligi sveta. 

“Ne želim da pričam da je ovo bila najbolja sezona za mene u NBA ligi. Nisam se osećao tako, gledajući kompletnu sliku, brojke pokazuju da je tako, ali meni lično barem za sada moje najbolje izdanje bilo je u sezoni kada smo igrali finale Istočne konferencije gde smo ispali od Milvoki Baksa. To je moja prva sezona u Atlanta Hoksima, iako sam i finiš prethodne godine odigrao dobro, ali dugo vremena sam bio povređen.

Ove godine sam iskreno zadovoljan, jer mi to bio jedini cilj – da ostanem zdrav. Želeo sam da igram što više utakmica. Kada sam pogledao koliko mečeva sam propustio u prethodnim godinama, dao sam sebi zadatak da čuvam telo do kraja i da budem sposoban da igram svaku noć. S tim mogu da budem zadovoljan, ali naravno da timski nismo ispunili očekivanja. Za mene lično, solidna sezona, ali i individualno isto mogu mnogo bolje”, rekao je Bogdan Bogdanović.

Na kraju je i oktrio da uspeva ispratiti Evroligu, iako ne koliko prethodnih godina. Posebno je naglasio da mu je interesantna Baskonija zbog Vanje Marinkovića. 

“Ove sezone sam najmanje pratio Evroligu otkad sam u Sjedinjenim Američkim Državama. U odnosu na prethodnu sezonu, sada sam u terminima utakmica imao najviše treninga i obaveza.

Ako bih morao da izdvojim nešto, najviše sam gledao Vanju Marinkovića i Baskoniju. Zajedno smo trenirali ovo leto, pa sam ja nešto naučio od njega, a izgleda i on od mene (smeh). Stigao sam da ispratim i Partizan, kao i nešto malo Fenerbahce, ali iskreno gledao sam baš malo utakmica.”, dovršio je Bogdan.