Vesti iz košarke

Bogdan Bogdanović: Pokušaćemo da osvojimo zlato na OI u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.01.2024 15:00
Bogdan Bogdanović: Pokušaćemo da osvojimo zlato na OI u Parizu FIBA

Svetski vicešampion iz 2023, napašće zlatnu medalju na Olimpijaksim igrama u Parizu 2024. godine. Bogdan Bogdanović, kapiten "orlova" najavio je u intervjuu "Jurohopsu" najviše ciljeve u Francuskoj.

"Bilo je teško izgubiti od Nemačke u finalu Svetskog prvenstva, međutim, život ide dalje, već sledećeg leta na Olimpijskim igrama u Parizu imamo novu priliku za zlato. Biće, mora da bude", rekao je kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović za "Jurohups".

Srbija je prošlog leta poražena u finalu Mundobasketa od Nemačke u Manili, što je bilo peto srebro na velikim takmičenjima otkad igra kao samostalna država.

 

 

Na pitanje da li će SAD biti najveći rival za zlato na OI u Parizu, jer će doći u najjačem sastavu, Bogdanović je rekao:

"To je još daleko. Voleo bih da se takmičim sa njima, pre svega. Bilo bi jedno od najvećih ostvarenja u mojoj karijeri. Takav tim ne može da se nađe ni na jednom drugom mestu, ni u jednoj ligi. To su igrači koji već imaju mnoge titule u NBA, olimpijska, svetska zlata", poručio je košarkaš Atlante.