Vesti iz fudbala

Los Anđeles ozvaničio: Žiru je novi igrač kluba iz Kalifornije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.05.2024 21:33
Nekadašnji fudbaler Čelsija, Arsenala, Monpeljea - Olivije Žiru Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP
Nekadašnji fudbaler Čelsija, Arsenala, Monpeljea - Olivije Žiru

Već odavno je poznato da će proslavljeni reprezentativac Francuske Olivije Žiru nastaviti karijeru u MLS ligi. A, od danas je i zvanično - napadač Milana odigraće još dve utakmice sa "rosonerima", a nakon toga sledi selidba u Los Anđeles, gde će sa istoimenom ekipom potpisati jednoipogodišnji ugovor.

Sada je i klub najavio novog svetskog šampiona u dresu kluba iz Kalifornije u svojim redovima videom objavljenim na društvenoj platformi "X". 

 

 

Podsećamo, pre nekoliko dana, bivši igrač Čelsija se oprostio od svojih saigrača u redovima "rosonera" veoma emotivnom porukom.

"Naredne dve utakmice biće moje poslednje u Milanu. Smatram da je pravi trenutak to da saopštim. Karijeru ću nastaviti u Americi", rekao je Francuz preplavljen osećanjima i dodao će Milan zauvek ostati u njegovom srcu.

Olivije Žiru je, inaće, postigao dogovor sa ekipom iz LA još u martu, a u novom klubu će deliti svlačionicu sa dugogodišnjim kolegom iz reprezentacije - Ugom Ljorisem.

Renomiranu fudbalsku karijeru je počeo u Grenoblu, potom je igrao za Tur, Monpelje, pa Arsenal, Čelsi, dok je prethodne tri godine nastupao za Milan, s kojim je bio i prvak Italije.

Ove sezone je u svim takmičenjima za Milan, Žiru postigao 16 golova