Serija A

Olivije Žiru na raskrsnici karijere: Zašto je MLS privlačna opcija za iskusnog Francuza?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.02.2024 18:20
Fudbaler Milana, Olivije Žiru Tanjug/AP Photo/Davide Spada/LaPresse
Fudbaler Milana, Olivije Žiru

Olivije Žiru nastavlja da privlači pažnju klubova van Evrope. Najozbiljnije su za sada ekipe iz MLS-a, što bi mogla da bude izuzetno privlačna opcija za francuskog internacionalca i njegovu porodicu.

Iskusni napadač je ušao u poslednjih šest meseci ugovora sa Milanom i u prethodnoj polusezoni je pokazao da i te kako ima šta da ponudi evropskom fudbalu. Žiru je u dosadašnjem toku sezone postigao 13 golova uz devet asistencija na 30 odigranih mečeva.

 

 

"Rosoneri" imaju plan da na leto pregovaraju sa francuskim napadačem oko produžetka ugovora, bar na još godinu dana. Ipak, italijanski mediji prenose kako su klubovi iz MLS-a i Ujedinjenih Arapskih Emirata takođe pokazali interesovanje za fudbalera koji je u svojoj karijeri nosio i dresove Grenoblea, Istra, Tura, Monpeljea, Arsenala i Čelsija.

"Tutomerkato" prenosi kako Žiru i njegova porodica veruju da im je potrebna avantura van Evrope pre nego što završi karijeru. Tu se pre svega misli na Sjedinjene Američke Države gde bi, nakon što okači kopačke o klin, imao opcije za rad i van fudbala.