Serija A

Milan napadao, poveo, pa ispustio pobedu iz ruku - Đenova nosi bod sa "San Sira"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.05.2024 20:04
Fudbaleri Milana Tanjug/AP Photo/Gianluca Zuddas/LaPresse
Fudbaleri Milana

Fudbaleri Milana remizirali su sa žilavom Đenovom na "San Siru" u okršaju 35. runde Serije A rezultatom 3:3. Gosti su se pokazali kao izvanredan protivnik, i do samog kraja nisu gubili nadu da mogu "ukrasti" bodove drugoplasiranoj ekipi šampionata, što se na kraju obistinilo. 

Golove za "rosonere" postigli su Alesandro Florenci (45'), Mateo Gabia (72') i Olivije Žiru (75'), dok su strelci Đenove bili Mateo Retegi (5'P), Kejleb Ekuban (48'). Tragičar Milana je bio Malik Tia, koji je u 87. minutu postigao autogol za konačno poravnanje. 

Već u četvrtom minutu, Fikajo Tomori je neoprezno sapleo Alesandra Voljaka u šesnestercu, što je sa bele tačke vrlo sigurno iskoristio Mateo Retegi. Italijan igra odlično ove sezone, i deluje, makar prema rečima selektora Lučana Spaletija, da bi mogao biti i prvi napadal tima sa Apenina na Evropskom prvenstvu. 

Odmah tada je počeo pritisak Milana. Koliko su "rosoneri" bili agresivni, govori činjenica da su do izjednačujućeg pogotka došli posle 17 šuteva. Priliku je iskoristio Florenci, koji se u smiraj poluvremena našao sam u šesnestercu, te je glavom odlično reagovao na centaršut Samjuela Čukvuezea. 

Ipak, nije dugo trajalo Piolijevo slavlje. Samo tri minuta u nastavku je bilo potrebno Kejlebu Ekubanu da donese novu prednost svom timu, a Milan je bio primoran da ponovo krvnički nadire. 

Nizale su se prilike, Žiru je promašio kolosalnu šansu u 70. minutu, ali se onda kao heroj pokazao Mateo Gabija. Uspeo je da bude najviši u skoku posle kornera i savlada Josepa Martineza. 

Tada je delovalo da je Đenova slomljena. Samo tri minuta (75') posle drugog gola, došao je i treći, a svoju raniju grešku ispravio je francuski napadač snažnim šutem iz kaznenog prostora. 

I baš kada je izgledalo da će Milan sačuvati sva tri boda, Retegi se izvukao pred kraj meča po desnoj strani, poslao loptu po zemlji u kazneni, a Tija je nesrećno smestio u mrežu Sportijela. 

Imali su "rosoneri" u nadoknadi još jednu šansu da se izvuku, ali je Žiru glavom loptu poslao preko prečke i ozvaničio kraj meča. 

Milan ostaje drugoplasirana ekipa sa 71. bodom, dok se Đenova nalazi na 12. poziciji sa 43 poena. 

Serija A, 35. kolo

Petak

Torino - Bolonja 0:0

Subota

Monca - Lacio 2:2 (0:1)
/Đurić 73, 90+2 - Imobile 11, Vesino 83/

Sasuolo - Inter 1:0 (1:0)
/Lorijente 20/

Nedelja

Kaljari - Leće 1:1 (1:0)
/Mina 26 - Krstović 84/

Empoli - Frozinone 0:0 

Verona - Fiorentina 2:1 (1:1)
/Darko Lazović 13'P, Tijani Noslin 59' - Gaetano Kastrovili 42'/

Milan - Đenova 3:3 (1:1)
/Alesandro Florenci 45', Mateo Gabia 72', i Olivije Žiru 75' - Mateo Retegi 5'P, Kejleb Ekuban 48', Malik Tia 87' (OG)/

Roma - Juventus 20.45 (AP2)

Ponedeljak

Salernitana - Atalanta 18.00 (AP1)
Udineze - Napoli 20.45 (AP2)