Serija A

Povreda u nevreme, Luka Jović izvesno preskače duel sa Sasuolom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.12.2023 15:46
Povreda u nevreme, Luka Jović izvesno preskače duel sa Sasuolom Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Nema Luka Jović mnogo sreće, jer kada se vratio u dobru formu moraće na kratkotrajnu pauzu. Zbog povrede skočnog zgloba napadač Milana će najverovatnije propustiti u subotu (18.30, TV Arena 3 Premium) meč 18. kola Serije A protiv Sasuola.

Udarac u zglob ga nije omeo da postigne izjednačujući pogodak u Salernu (90. minut) za bod roso-nera protiv Salernitane (2:2), ali jer utvrđena lezija pa su lekari preoručili kraću pauzu. Situacija sa povredama u Milanu nije lagodna i na treneru Stefanu Pioliju je da odluči hoće li alternativa na klupi Oliviju Žiruu biti Luka Jović ili 15-godišnji Frančesko Kamarda, koji je nedavno debitovao i postao najmlađi igrač i u Milani u i Seriji A.

Jović je u poslednje četiri utakmice postigao tri pogotka za Milan, dodao i asistenciju, postao je veoma vredan za tim Stefana Piolija. Povreda nije teška, ali zahteva mirovanje i tgretmane. Videćemo hoće li medicinski tim, na čijem je čelu Andreja Milutinović uspeti da osposobe srpskog napadača da bude makar džoker.

Koliko će Pioli rizikovati ostaje da se vidi, jer Italijani nemaju pauzu. Već drugog januara "roso-nere" očekuje kup meč sa Kaljarijem, dom se sedmog januara igra redovno 19. kolo Serije A. Empoli će dočekati Milan na matineu u 12.30 časova. Zato "Gazeta" i prognozira da će Luka Jović preskočiti duel poslednji duel u 2023. godini kako bi bio spreman za ono što klub očekuje na startu nove kalendarske godine.

Milan je treći u "kalču" sa 33 boda, sedam manje od Juventusa i čak 11 manje od lidera Intera.