Serija A

Pioli opet o Joviću: Ako zadrži ovaj mentalni nivo može da pomogne Milanu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.12.2023 17:41
Pioli opet o Joviću: Ako zadrži ovaj mentalni nivo može da pomogne Milanu Profimedia

Milanu ove sezone nedostaje kontinuitet rezultata, nije krio trener Stefano Pioli na današnjoj pres konferenciji a pred sutrašnji veoma važan meč 15. kola Serije A protiv Atalante u Bergamu.

"Šareni" rezultati, neočekivani remiji i porazi u poslednje vreme uslovili su zaostatak od šest bodova za liderom Interom, ali poslednje dve pobede, kao i konkretan učinak Luke Jovića, koji je prvencem i asistencijom rešio poslednji meč protiv Frozinonea, daju nadu da bi i sutra (18.00, TV Arena 2 Premium) roso-neri mogli do pozitivnog rezultata.

Pioli je i na današnjem druženju sa novinarima govorio o Luki Joviću, iako je pitanje hoće li sutra početi meč.

"Jović ima kvalitet i talnat, mora da bude intenzivan. U savremenom fudbalu određene karakteristike ne mogu izostati, a govorim o mentalnom intenzitetu. Ako Luka ima sposobnost da zadrži ovaj nivo sigurno će pomoći Milanu", uveravao je trener roso-nera.

 

 

Olivije Žiru je izdržao kaznu i izvesno je da će zaigrati od starta a Jović se presliti na klupu, ali pred oporavkom su Kjer i Leoa.

"Što više igrača imam na raspolaganju to je bolje. Kjer se oporavio, ali nije još spreman, dok je Leao dostigao dobar intenzitet na poslednja dva treninga i tek večeras ću videti hioću li ga uvrstiti za duel u Bergamu", objasnio je trener Milana.