Serija A

Milan spreman za produžetak saradnje: Jović ostaje na "San Siru" bar do narednog leta?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.02.2024 18:30
Fudbaler Milana, Luka Jović Guliver/Giuseppe Maffia
Fudbaler Milana, Luka Jović

Luka Jović je pronašao sebe u ekipi Milana i deluje da mu savršeno odgovara uloga "džokera" koju mu je dodelio Stefano Pioli. Srbin ima izuzetno bitnu ulogu u timu "rosonera", a kako prenose italijanski mediji, klub sa "San Sira" planira da produži ugovor sa srpskim napadačem. Ipak, to možda neće biti dugoročan ugovor.

Reprezentativac Srbije je postigao pogodak ovog vikenda, a zahvaljujući tome Milan je slavio na gostovanju Frozinoneu 3:2. Jović je ove sezone postigao sedam golova na 19 odigranih mečeva, ali treba uzeti u obzir da je na gotovo svim utakmicama ulazio u igru sa klupe. Srbin tako trese mrežu u proseku na svaka 103 minuta.

 

 

Jović je u Milan stigao bez obeštećenja iz Fiorentine i potpisao ugovor do leta 2024. godine. Ono što je zanimljivo jeste klauzula koju je klub ubacio u njegov ugovor. Naime, Milan ima pravo da produži boravak srpskog napadača na još godinu dana na kraju ove sezone, na kraju sezone 2024/25 i na kraju sezone 2025/26. Dakle, tehnički gledano iako Jović nije potpisao višegodišnji ugovor, postoji mogućnost da ostane na "San Siru" do leta 2026. godine.

Ipak, mediji sa Apenina prenose kako će se predstavnici kluba uskoro sastati sa Jovićevim agentom kako bi pregovarali o drugačijoj strukturi ugovora. Dve strane će probati da pronađu zajednički jezik, a u slučaju da se to ne dogodi moguće je da bi Jović morao da traži novu sredinu ovog leta.