Serija A

Luka Jović dva puta spasio Milan: "Roso-neri" počeli da planiraju otkup ugovora

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.12.2023 09:05
Luka Jović slavi gol u Salernu Tanjug/Spada/LaPresse via AP
Luka Jović slavi gol u Salernu

Luka Jović je postao pravi džoker Milana. Srpski napadač je pogtkom u 90. minutu doneo bod Milanu u Salernu i možda opet spasio trenera Stefana Piolija kome se opasno drma klupa zbog nestabilnih partija u poslednja dva meseca u Seriji A.

Srpski napadač je uradio ono što Olivije Žiru i Leao nisu - spakovao je loptu u mrežu, što mu je bio treći pogodak u decembru. Iako je tek rezervna opcija, današnja "Gazeta delo sport" tvrdi da uprava "roso-nera" počinje da pravi plan njegovog otkupa ugovora u januaru od Fiorentine.

Jović je stigao na "San Siro" na kraju prelaznog roka kao "rezervni špic" i zamena za Zlatana Ibrahimovića koji se penzionisao. Dobijao je minute na kašičicu, trpeo je kritike zbog neefikasnosti, a onda je eksplodirao kada se to od njega i očekivalo zbog suspenzije Olivija Žirua.

Gol i asistencija protiv Frozinonea (3:1), pa još jedan u Bergamu za 2:2 iako je usledio poraz u nadoknadi (2:3), te pogodak sinoć za remi protiv Salernitane (2:2). Na 11 mečeva bio je na terenu samo 429 minuta, međutim, poslednje partije jasno kazuju da je spreman 100 odsto i da se konačno uklopio u sistem igre Stefana Piolija.

Zbog svega toga, "Gazeta" tvrdi da je Jović prva "kupovina" Milana u januaru, a da je druga jedan štoper. Pominje se Lengle iz Aston Vile pogotovo što je Tomori zadobio izgleda težu povredu u Salernu i pitanje je koliko će odsustvovati. Simon Kjer nema snage za više od 45 minuta, pa je poonovo šansu dobio mladi reprezentativac Srbije Jan Karlo Simić.