Serija A

Otpisana Salernitana otkinula bod Milanu: Luka Jović u zadnji čas sprečio poraz od "fenjeraša"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.12.2023 22:39
Fudbaleri Milana i Salernitane Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP)
Fudbaleri Milana i Salernitane

Minuti su delili Milan od petog poraza od početka ovosezonske Serije A, ali je srpski fudbaler Luka Jović u zadnji čas doneo remi trećeplasiranom timu prvenstva Italije i oduzeo "fenjeraškoj" Salernitani nesuđenu drugu pobedu od početka jesenjeg dela takmičenja - 2:2 (1:1). 

Duel u Salernu od početka nije ličio na okršaj Golijata i Davida, šta više kandidat za najviši plasman i "fenjeraš" bili su na kraju prvog dela meča u svemu bara-bar osim u posedu lopte, jer je 66 odsto vremena bila u nogama favorizovanih gostiju.

To, ipak, nije ostavilo uticaja na "potentnost" domaćina, pa su rivali imali identičan ili sličan broj šansi, šuteva u okvir gola, golmanskih odbrana, kornera... Na kraju i golova, pošto su oba tima po jednom zatresla mrežu.

Poveo je sastav sa severa Italije, tako što je posle prekida izvedenog sa levog boka i nekoliko dodira Milanovih igrača lopta pala pred Tomorija, a engleski defanzivac je sa sitne distance smestio iza leđa golmana Kostila u 17. minutu.

 

 

"Fenjeraš" se nije dao obeshrabriti posle toga, naprotiv, a taj hrabar stav isplatio mu se u finišu poluvremena. Grigoris Kostanos izveo je perfektan korner iz desnog ugla, a Federiko Fazio podmetnuo glavu u pravom trenutku na pravom mestu i sa peterca zakucao izjednačenje (42).

 

 

I u nastavku utakmice crveno-crni su vodili glavnu reč, ali ponovo je potcenjeni rival koristio i najmanju rupu u igri Milana da zapreti Majku Manjanu. I dočekao je da Francuza baci na kolena.

Antonio Kandreva učinio je i više od toga, jer je fantastičnim udarcem u bliži ugao (63) pokazao da su godine samo broj, u njegovom slučaju 36, kada se zna znanje. 

A, prekaljeni vezista ga je sezonama demonstrirao baš u dresu Milana, što ga nije sprečilo da odoli emocijama i kao surovi profesionalac odradi posao u korist kluba koji ga plaća. 

 

 

Nije mu se, ipak, dalo da "presudi" gostima, tačnije to mu nije dozvolio rezervista Luka Jović. Srpski reprezentativac ušao je sa klupe u 70. minutu, a na isteku regularnog vremena postavio konačan rezultat (90). 

Posle centaršuta sa deste strane, Olivije Žiru prosledio je "bubamaru" bivšem igraču madridskog Reala, a on je levicom sproveo u mrežu. Poslavši poruku treneru da je možda vreme da ga češće koristi kao startera. 

 

 

Serija A, 17. kolo

petak 

Empoli - Lacio 0:2 (0:1)
/Genduzi 9, Zakanji 67/

Sasuolo - Đenova 1:2 (1:0)
/Pinamonti 28 - Gudmundson 64pen, Ekuban 87/

Monca - Fiorentina 0:1 (0:1)
/Beltran 7/

Salernitana - Milan 2:2 (1:1)
/Fazio 42, Kandreva 63 - Tomori 17, Jović 90/

subota

Frozinone - Juventus 12.30 (TV Arena 2 Premium)
Bolonja - Atalanta 15.00 (TV Arena sport 2)
Torino - Udineze 15.00 (TV Arena sport 3)
Verona - Kaljari 15.00 (TV Arena sport 1)
Inter - Leće 18.00 (TV Arena 3 Premium)
Roma - Napoli 20.45 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore