Serija A

Pioliju se drma klupa, a Ibrahimović je na ulaznim vratima u klub: Očekuju se promene u Milanu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.12.2023 08:50
Stefano Pioli Tanjug/AP Photo/Thibault Camus
Stefano Pioli

Atalanta je minulog vikenda slavila protiv Milana 3:2, malo pre toga je i Leće "ukrao" dva boda klubu sa "San Sira" koji je bodove "prosuo" i protiv Udinezea, Napolija i Juventusa, tako da se u Italiji priča o mogućoj smeni trenera Stefana Piolija.

"Rosoneri" trenutno zauzimaju treću poziciju na tabeli Serije A sa devet bodova manje od lidera Intera, a u sredu, 13. decembra na programu je odlučujući meč Lige šampiona protiv Njukasla posle kojeg će se znati hoće li Milan ostati u Evropi ili ne.

Italijanski tim je u ovom trenutku poslednji na tabeli grupe F sa pet osvojenih bodova, koliko ima i premijerligaš sa severa Engleske i ko bude pobedio u tom susretu sigurno će igrati Ligu Evrope na proleće, mada postoji i opcija da se ostane u Ligi šampiona, ali je za to potrebno da Borusija savlada PSŽ.

 

 

Od ishoda poslednjeg kola Lige šampiona u mnogome će zavisiti i sudbina iskusnog trenera koji je klubu doneo poslednju šampionsku titulu, prvu posle 10 godina pauze.

Prema pisanju italijanskih medija, ukoliko Pioli ostane bez posla najozbilniji kandidat da ga zameni je trener omaldinskog tima Milana, Ignacio Abate, a njemu bi u radu trebalo da pomaže Zlatan Ibrahimoivć.

Dugo se već priča o tome da se najbolji švedski fudbaler svih vremena vrati na "San Siro", gde mu uostalom sinovi igraju za mlađe kategorije Milana, ali je do sada bilo reči o tome da bi mogao da bude neka vrsta savetnika treneru Pioliju.

Međutim, očiglednmo da njegov dolazak nema veze sa time ko je šef stručnog štaba i da u klubu žele da se on vrati po svaku cenu, polako se priprema i jednog dana samostalno preuzme vođenje ekipe.