Serija A

Bolan rastanak je konačno došao: Stefano Pioli više nije strateg Milana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.05.2024 13:12
Nekadašnji šef struke Milana, Stefano Pioli, napustiće klub na kraju sezone. Tanjug/AP Photo/Thibault Camus
Nekadašnji šef struke Milana, Stefano Pioli, napustiće klub na kraju sezone.

Italijanski stručnjak Stefano Pioli napušta sutra mesto trenera Milana posle pet godina, saopštio je klub. Kako je objavljeno na klupskom sajtu, Pioli će sutra uveče, kod kuće protiv Salernitane u Seriji A, poslednji put voditi ekipu koju je preuzeo 2019. godine.

Pod vođstvom još uvek aktuelnog stratega, "rosoneri" su stiigli do polufinala Lige šampiona gde su poraženi od gradskog Intera. Iako nisu dobili priliku da se bore za najveći evropski trofej, veliko ime nekada vodećeg kluba Starog kontinenta je potpuno povraćeno ovim dostignućem. 

Iskusni 58-godišnji stručnjak vodio je Milan na 239 utakmica u svim takmičenjima, a ostvario je 130 pobeda, upisao 57 remija i 52 poraza. Najveći uspeh ostvario je 2022., kada je doveo "rosonere" do titule prvaka Italije.

 

 

Ipak, posle ove sezone iz snova, sedmostruki prvak Evrope nikada nije uspeo se nađe u konkurenciji za titulu. Prethodne takmičarske godine je bolji bio Napoli, dok je ove sezone Inter ubedljivo postao prvak. 

U prebogatoj trenerskoj karijeri Pioli je, između ostalih, vodio i Inter, Fjorentinu, lacio, Bolonju, Palermo, Kjevo, Sasuolo i Parmu. 

Na kraju krajeva, biće interesantno videti kakav će status kod novog, još nepoznatog stratega Milana, imati srpski reprezentativac Luka Jović. Posle veoma slabe epizode u Real Madridu, te pozajmici u Ajntrahtu iz Frankfurta, napadač našeg nacionalnog tima je uspeo da se vrati u golgetersku formu pod Piolijevom komandom i predstavljao je odličnog "džokera" sa klupe. S obzirom da Olivije Žiru na kraju sezone prelazi u MLS, Luka bi trebalo da suvereno zauzme poziciju prvog špica.