Serija A

Serija "A" na Areni: Samardžićev motiv protiv Intera, Milan na teškom ispitu u Bergamu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.12.2023 10:26
Serija "A" na Areni: Samardžićev motiv protiv Intera, Milan na teškom ispitu u Bergamu Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP

Juventus je ponovo zadao domaći zadatak Interu i stavio mu pred duel sa Udinezeom (20.45, TV Arena 1 Premium) pritisak za povratak na čelnu poziciju posle 15. kola Serije A.

Udineze je na istom stadionu, ali pod drugim nazivom "San Siro", došao do prve pobede, a Lazar Samardžić je povratio formu pa će imati mnogo motiva da se dokaže još jednom pred sportskim sektorom Intera. Poznata je saga srpskog reperezentativca od letos kada je stigao na lekarske preglede, prošao ih a onda zbog menadžerskih zavrzlama nije i potpisao za tim Simonea Inzagija.

Inter je završio posao oko prolaska u nokaut fazu Lige šampiona, pa se očekuje da će večeras dati "pun gas" kako bi savladao crno-bele i vratio se posle 24 sata na čelu Serije A. Inzagiu ne može da računa na Damfrisa, De Fraja i Pavara, a kod gostiju nedostaju Bijol, Brener, Dejvis, Deloufeu, Ebose, Semedo, mozda i Ehizibue i Kina.

 

 

Milan je vezao dva trijumfa i nedostaje im i treći uzastopni, po mišljenju trenera Stefana Piolija, kako bi ušao u seriju i nastavio poteru za Interom i Juventusom. Luka Jović je konačno ušao u pravu formu, ali danas od 18.00 časova (TV Arena 2 Premium) "devetka" će biti Olivije Žiru, koji je izdržao kaznu. Rafael Leao se oporavio i na Pioliju je da odluči hoće li igrarti i koliko minuta.

Serija A, 15. kolo

Petak

Juventus - Napoli 1:0 (0:0)
/Gati 51/

Subota

Verona - Lacio 15.00 (TV Arena sport 2)

Atalanta - Milan 18.00 (TV Arena 2 Premium)

Inter - Udineze 20.45 (TV Arena 1 Premium)

Nedelja

Frozinone - Torino 12.30 (TV Arena 1 Premium)

Monca - Đenova 15.00 (TV Arena sport 3)

Salermnitana - Bolonja 18.00 (TV Arena sport 3)

Roma - Fiorentina 20.45 (TV Arena 2 Premium)

Ponedeljak

Empoli - Leće 18.30 (TV Arena sport 2)

Kaljari - Sasuolo 20.45 (TV Arena 2 Premium)

 

Standings provided by Sofascore