Serija A

Samardžić i Jović pogađali: Milan nakon preokreta pobedio Udineze

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.01.2024 22:49
Fudbaler Udinezea, Lazar Samardžić Guliver/Andrea Bressanutti/LaPresse via AP
Fudbaler Udinezea, Lazar Samardžić

Fudbaleri Milana slavili su protiv Udinezea 3:2 (1:1) u utakmici 21. kola italijanske Serije A. Na meču su se u strelce upisali i srpski reprezentativci, Lazar Samardžić i Luka Jović.

"Rosoneri" su dominantno otvorili utakmicu i u prvom poluvremenu držali loptu u nogama čak 74 posto vremena. Ipak, nisu tako lako stvarali šanse. Ruben Loftus Čik je postigao pogodak u 31. minutu. Teo Ernandez je poslao loptu u šesnaesterac, a Olivije Žiru ju je majstorski propustio Englezu koji zatresao mrežu. 

Meč je na kratko bio i prekinut jer su navijači domaće ekipe vređali golmana Milana, Majka Menjona, na rasnoj osnovi. Francuz se požalio glavnom sudiji i krenuo u svlačionicu. Ipak, prekid je trajao svega nekoliko minuta i utakmica je nastavljena.

 

 

Ubrzo nakon nastavka, Samardžić je doneo izjednačenje Udinezeu. Srpski reprezentativac je predbrilao svog čuvara i odličnim šutem van kaznenog prostora savladao Menjona u 42. minutu.

Ista slika je viđena i u drugom poluvremenu. Izabranici Stefana Piolija su nastavili da dominiraju u posedu, što im nije donelo puno. Šta više, Florija Tovan je postigao gol za vođstvo i preokret kluba iz Udina u 62. minutu. Izjednačenje "rosonerima" je doneo Jović. Srpski napadač je ušao sa klupe u 75. minutu, a u 82. smestio loptu u mrežu. U nadoknadi vremena se još jedan rezervista upisao u strelce. Gosti iz Milana su pogotkom Noe Okafora u 93. minutu došli do preokreta i sva tri boda.

Serie A, 21. kolo

subota

Roma - Verona 2:1 (2:0)
/Lukaku 19, Pelegrini 25 - Folorušo 76/

Udineze - Milan 2:3 (1:1)
/Samardžić 42, Tovan 62 - Loftus Čik 31, Jović 83, Okafor 90+3/

nedelja

Frozinone - Kaljari 12.30 (TV Arena 1 Premium)
Empoli - Monca 15.00 (TV Arena 3 Premium)
Salernitana - Đenova 18.00 (TV Arena sport 2)
Leće - Juventus 20.45 (TV Arena sport 1)

 

Standings provided by Sofascore