Novak Djoković

Novak uči na svojim greškama: Kris Evert fascinirana šampionskom ličnošću Đokovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.08.2023 14:07
Novak uči na svojim greškama: Kris Evert fascinirana šampionskom ličnošću Đokovića Guliver/AP Photo/Michael Dwyer)

Novak Đoković nije kao ostali, jer mnogi vrhunski sportisti u njegovim godinama (36) uveliko razmišljaju o penziji ili već uživaju u njoj, dok on finale nedavnog Mastersa u Sinsinatiju odigra kao mu od njega život zavisi. I još se u svom stilu, kada ga svi otpišu, podigne iz "mrtvih" i krene da udara po Karlosu Alkarazu, kao da ima mladalačku energiju sjajjnog Španca i kao da nije već poobarao sve najvažnije rekorde "belog sporta".  

I to je ono što rivale već decenijama plaši, a ljubitelje tenisa ostavlja bez daha. Legenda američkog i svetskog ženskog tenisa, Kris Evert, spada u kategoriju obožavalaca lika i dela Srbina. 

"Ovo je nešto što spada u Novakovu snagu u igri i životu, a to je taj mentalni aspekat, mentalna čvrstina. Činjenica a je u stanju da prođe krizu, kako što ste videli u Sinsinatiju, za šta ne znam kako ste se vi osećali, ali ja sam mislila da je van meča već posle osam gemova.. Ipak se vratio, našao nivo više i prilagodio se uslovima. Sredio je redove", tako je skoro četvoročasovnu borbu prvog i drugog reketa sveta videla, svojevremeno, osvajačica rekordnog broja Grend slemova. 

Sve to što je imao u tom finalnom meču u Ohaju, smatra ona, može da pomogne Novaku na putu ka 24. grend slem tituli na Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država (28. avgust - 10. septembar). 

"Ako opet dospe u takvu situaciju, gde je u prilici da igra finale i pobedi, mogla bi da bude druga priča. To što je izgubio na Vimbldonu će mu pomoći, jer on uči iz grešaka. Iz svojih neuspeha i čega god je bilo tamo, a usput, Alkaras je odigrao neverovatan meč i imao sjajne udarce. Nije da je Đoković uradio bilo šta pogrešno. Ipak, ovog puta će biti spremniji za ono što sledi", zaključila je Amerikanka.