Superliga Srbije

Ub nova fudbalska adresa u Superligi Srbije: Istorijski uspeh Jedinstva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.05.2024 21:25
Kvaku Karikari, fudbaler Jedinstva, strelac istorijskog gola za tim sa Uba MN Press
Kvaku Karikari, fudbaler Jedinstva, strelac istorijskog gola za tim sa Uba

Istorija Jedinstva sa Uba stara je više od jednog veka, ali će se ubuduće deliti na period pre 2024. godine i eru posle, jer je "mali" klub iz kolubarskog kluba 18. maja savladao Radnički u Sremskoj Mitrovici - 0:1 (0:1) i direktno se lansirao u srpsku fudbalsku elitu. Gde nikada pre nije dobacio. 

Na ponos svojih slavnih igračkih izdanaka, evropskog i svetskog kova, Dragana Džajića, Dušana Savića i Nemanje Matića, Ubljani su celu sezonu grabili kao vanvremenskom podvigu, a onda bili pravi kada je bilo najpotrebnije i iz Vojvodine krenuli ka Mozzart Bet Superligi Srbije

Kolo pre kraja Kvaku Karikari dao je 12 golova u regularnom delu Prve Lige, pa još dva od početka plej-ofa drugog ranga takmičenja, ali svi oni ne vrede koliko ovaj u 41. minutu ključnog gostovanja ekipe iz varošice sa svega 10.000 stanovnika.

Centarfor iz Gane definitivno je isplatio svaki evro uložen u njegov dolazak, a ne bi čudilo ni da donije ozbiljnu povišicu, jer će svi u klubu profitirati od fenomenalnog uspeha. Dok će se njegova snalažljivost u šesnaestercu Mitrovčana i neodbranjiv šut u mrežu Miše Dubljančića biti možda opevana u navijačkim pesmama. 

U kombinaciji s drugim rezultatima, Jedinstvo je moglo i s remijem do konačnog ispunjenja cilja, ali je ovako slađe i još zasluženije osvajanje druge pozicije, iza novog (starog) superligaša OFK Beograda

 

Standings provided by Sofascore