Superliga Srbije

Voždovac, posle poraza od IMT-a, sve bliži Prvoj ligi: Slavlje Javora i Železničara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.05.2024 18:00
Vojislav Stanković, strelac prvog gola za Železničar MN Press
Vojislav Stanković, strelac prvog gola za Železničar

Naslućuje se već ishod takmičenja u Superligi Srbije. Voždovac je na pragu Prve lige posle poraza od IMT-a, dok su Javor i Železničar, pobedama osigurali baraž.

Železničar je upisao i treću pobedu u nizu. Od dolaska Tomislava Sivića, tim iz Pančeva na konto je dodao ukupno deset bodova. Posle Voždovca i Radnika u Pančevu je pao i Novi Pazar. 

Odlično je počeo meč Železničar. Posle centaršuta Darija Grgića sa desne strane, najbolji u skoku bio je Vojislav Stanković, koji je glavom smestio loptu u mrežu Novog Pazara - 1:0. 

Slavlje domaćih, donekle je pokvalila povreda jednog od najboljih igrača Lakićevića, zbog čega je Tomislav Sivić morao na teren da uvede Balaža već u 13. minutu. 

Uprkos inicijativi, Železničar nije uspeo prednost da zadrži do kraja prvog dela igre. Grešku odbrane domaćih kaznio je Petković u 45. minutu utakmice. 

U nastavku utakmice pritiskao je Železničar sa svih strana, ipak, defanzivci Novog Pazara su se dobro branili. 

Ostali su Pazarci sa igračem manje u 72. minutu, a isključen je Mihajlo Petković. 

Sve je bilo rešeno u 82. mintu. Pobedu Železničaru doneo je Lazar Romanić sa bele tačke. Pre toga je posle šuta Stefana Hajdina, Adešina igrao rukom. 

Na 3:1 povisio je Kahvić u drugom minutu nadoknade, a posle odlične asistencije Romanića. U narednom kolu Pančevci igraju protiv Javora u Ivanjici, a upravo bi taj duel mogao mnogo toga da reši. 

Javor je napravio krupan korak ka očuvanju superligaškog statusa pobedom u Nišu, a strelac zlata vrednog gola bio je Obradović u 76. minutu utakmice. 

Ivanjičani su ostali na 13. mestu i sada imaju bod više od Železničara i čak četiri od Voždovca, koji trenuto kolo pre kraja ispada iz superligaškog društva. 

Voždovac je porazom od IMT-a pao na 15. mesto i sebi zakomplikovao borbu za opstanak. U poslednjem kolu protiv Radnika moraće "zmajevi" da traže bodove za baraž, ali čak i pobeda im ne garantuje da će se probiti na 14. mesto, jer je Železničaru i Javoru dovoljan i bod za baraž.

Flemings je u 16. minutu doveo "zmajeve" do prednosti, ali radost uslovno rečeno gostiju na ovom meču nije dugo trajala. IMT je već tri minuta kasnije preko Zulfića došao do izjednačenja. 

Do kraja prvog poluvremena IMT je imao još nekoliko prilika, ali do promene rezultata nije došlo. 

Na 2:1 povisio je mladi Miloš Luković i to sa bele tačke.  Krstić je pre šutirao, a lopta je u ruku pogodila Savića.

Voždovac je uprkos šansama, ostao bez gola, dok će IMT igrati Superligu i naredne sezone.   


Mozzart Bet Supeliga Srbije, 6. kolo plej-auta

subota 

IMT - Voždovac 2:1 (1:1)
/Zulfić 19, M.Luković (pen) 51 - Flemings 16/

Radnički - Javor 1:2 (0:0) 
/Vukić 68 - Bosić 72, Obradović 76/

Železničar - Novi Pazar 3:1 (1:1) 
/Stanković 2, Romanić (pen) 82, Kahvić 90+2 - Petković 45/

Radnik - Spartak 18.00

 

Standings provided by Sofascore