Superliga Srbije

Rasplet u plej-autu Superlige: Radnik i Voždovac ispali iz lige, Javor i Železničar u baražu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.05.2024 20:40
Fudbaleri Voždovca MN Press
Fudbaleri Voždovca

Gotovo je nadmetanje u plej-autu Mozzart Bet Superlige Srbije i sada je jasno da su iz lige ispali Voždovac i Radnik, dok će u baraž Javor i Železničar. Živu glavu spasili su Radnički Niš i IMT, dok su Spartak i Novi Pazar od ranije sigurni, ali krenimo redom.

Sastav Voždovca imao je imperativ pobede protiv Ranika uoči ove runde, ali je istovremeno morao da se nada povoljnom rezultatu na utakmici Javor - Železničar.

Radnik je na "krovu" poveo 2:0 golovima Vukašina Bogdanovića u 14. i Petra Kunića u 58. minutu. Voždovac je uspeo da se vrati u meč pogocima Mateje Bubanje i Džuniora Flemeingsa, a onda u 81. minutu golom Rodriga Vilke u potpunosti preokrene meč u svoju korist, međutim...

Rezultat koji su čekali sa meča Javora i Železničara nisu dočekali. Da "zmajevi" opstanu, trebalo je Ivanjičani da pobede, ali oni to nisu uradili, pošto sa Pančevcima remizirali 1:1. Javor bi pobedom verovatno izbegao baraž, a ovako će zajedno sa Željom morati da se bori za opstanak.

Susret Spartaka i IMT-a bio je važan za Novobeograđane, koji su uspeli da dođu do boda i tako "overe" opstanak u eliti.

Svi ovi rezultati išli su u prilog Radničkom iz Niša, koji je na kraju poražen od Novog Pazara 2:1 (1:1) u susretu koji je na 15 minuta bio prekinut tokom prvog poluvremena zbog nereda na tribinima, ali izubljen meč nije kreirao nikavu štetu na račun Nišlija.

Javor i Železničar će u baražu odmeriti snage sa Inđijom, odnosno Tekstilcem.

Mozzart Bet Superliga Srbije, plej-aut, 7. kolo

Javor - Železničar 1:1 (0:0)
/Raktović 48 - Kahvić 76/

Novi Pazar - Radnički Niš 2:1 (1:1)
/Ljajić 13, Karaklajić 53 - Ilić 31/

Spartak - IMT 1:1 (0:0)
/Ubiparip 85 - Luković 60/

Voždovac - Radnik 3:2 (0:1)
/Bubanj 59, Flemings 64pen, Vilka 81 - Bogdanović 14, Kunić 58/

 

Standings provided by Sofascore