Vesti iz fudbala

Sremčica slavila protiv lidera Bežanije u derbiju Prve beogradske lige i prišla na dva boda zaostatka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.05.2024 19:15
Detalj sa utakmice između Bežanije i Sremčice TV Arena sport/ Screenshot
Detalj sa utakmice između Bežanije i Sremčice

U derbiju Prve beogradske lige - grupa A, između prvoplasirane Bežanije i drugoplasirane Sremčice viđeno je pregršt šansi, lepih akcija majstora fudbala, a meč je na kraju završen pobedom gostiju - 1:2 (0:0). 

Tri kola pre kraja Bežanija ima dva boda više u odnosu na današnjeg rivala, tako da će foto-finiš odlučiti ko će u viši rang takmičenja. 

Samo zahvaljujući golmanu Sremčice, Andriji Nikoliću, gosti su uspeli da zadrže "nulu" do kraja prvog poluvremena, jer je Bežanija po svim paramterima bila bolja. Domaći su u tom delu igre imali posed od čak 55 odsto i 4 šuta van okvira gola, dok je Sremčica napravila duplo manje. 

TV Arena sport/ Screenshot

Fudbaleri Bežanije i Sremčice vodili su žestoku borbu

 

Mladi napadač Nikša Radulović (strelac tri gola u sezoni), bio je glavna pokretačka snaga domaćih u prvih pola sata igre.

U 20. minutu, pomenuti igrač je pobegao po levoj strani, iskoristio je svoju brzinu, ali je jedan od igrača gostiju uspeo da ga zaustavi grubim prekršajem. 

Potom je u prilici bio i Tošić u 25. minutu, koji je šutirao iskosa sa desne strane, ali je Antonijević dobro reagovao i sprečio vođstvo Bežanije. 

Ponovo je Radulović bio u prvom planu u 35. minutu. Oboren je grubim prekrišajem na ivici šesnaesterca, bio je to evidentan faul, ali se sudija Mikavica nije oglašavao. Ostao je u igri sve  do 41. minuta Radulović, ali je bilo evidentno da ne može dalje.

Posle grubog prekrišaja, zbog povrede je mladi napadač morao ranije da napusti igru, a umesto njega u igru je ušao Mašić. Upravo je izlazak Radulovića znatno oslabio domaći tim.

TV Arena sport/ Screenshot

Fudbaleri Bežanije imaju još uvek dva boda prednosti

Inače, Bežanija je u ovom meču bila oslabljena, a zbog povreda su izostali: Popović, Minić, Bojanić, Stevanović ...

Urpkos boljoj igri, domaći čak deset šuteva nisu uspeli da pretvore u gol. Sremčica je zato prvu priliku iskoristila. Istina, golman Dragan Starčević, prekršajem je zaustavio Radovana Banjevića u 63. minutu, a siguran realizator sa bele tačke bio je Aleksandar Martinović. 

Ubrzo su domaći ostali sa igračem manje, jer je put u svlačionicu u sudija Mikavica pokazao Aleksandru Zafirovu. 

Nije to obeshrabrilo Bežaniju. U 66. minutu stiglo je izjednačenje. Ovoga puta fauliran je Mašić u šesnaestercu gostiju, a sudija je pokazao ponovo na belu tačku. Siguran je bio kapiten Nikola Stevanović za 1:1. 

Kada se očekivao kraj i da će po bod uzeti i jedni i drugi usledio je šok na stadionu "Bežanije". Radovan Banjević je uzeo loptu i prošao iskosa sa leve strane, odgurnuo je tom prilikom malo štopera Bežanije, Uzelca, a zatim je poslao loptu pored golmana domaćih za 1:2. 

U narednom kolu Bežanija igra protiv Heroja, dok Sremčica dočekuje Šećeranac. 

Bežanija - Sremčica 1:2 (0:0)

Stadion: Bežanije. Gledalaca: 1.000. Sudija: Stefan Mikavica. Strelci: Stevanović (iz jedanaesterca) u 66. minutu za Bežaniju, a Martinović (iz jedanaesterca) u 63, Banjević u 87. minutu za Sremčicu. Crveni karton: Zafirović u 67. minutu (Bežanija).

BEŽANIJA: Starčević, Čočaj, Ilić, Vuković, Simonović, Tošić, Zafirov, Radulović, Knežević, Uzelac, Stevanović. Trener Dejan Ejupović.
SREMČICA: Nikolić, K. Nikolić, Radisavljević, Živanović, Stevanović, Antonijević, Mešanović, Perduv, Banjević, Martinović, Savić. Trener Dejan Simić.