Vesti iz fudbala

Matija Gluščević, debitant na spisku Srbije, za TV Arena Sport: Nemam tremu od Mitrovića, Tadića...

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

18.05.2024 16:31
Matija Gluščević, prvotimac Radničkog 1923 MN Press
Matija Gluščević, prvotimac Radničkog 1923

Život definitivno piše romane, a najlepšu stranicu u karijeri mladog fudbalera Radničkog 1923, Miloša Gluščevića ispisao je upravo danas. 

Dragan Stojković, selektor reprezentacije Srbije uvrstio je prvotimca ekipe iz srca Šumadije na prošireni spisak igrača za Evropsko prvensrtvo u Nemačkoj. 

A, početak sezone bio je takoreći košmaran za Gluščevića. Daleko od terena i bilo kakvih nagoveštaja da će dobiti šansu da upiše neki minut u elitnom takmičenju.

Sada se mladom igraču otvaraju vrata A tima, a priliku da debituje imaće 4. juna protiv Austrije ili 8. juna u duelu Srbije sa Švedskom.  

"Nisam ni igrao u prvih šest utakmica, a evo danas sam video da sam na širem spisku za Evropsko prvenstvo. Neverovatno", rekao je Matija Gluščević, ovog proleća definitivno najbolji igrač Radničkog 1923. 

Da li vas je selektor Dragan Stojković iznenadio?

"Srećan sam zbog poziva. Iznenađen! Malo, donekle, mada i ne toliko. Znam da me je selektor Stojković gledao nedavno, a pre nekoliko meseci je rekao i par pohvalih rečenica na moj račun. Negde sam u "malom mozgu" očekivao da ću se naći na ovom spisku. Zahvalan sam zaista selektoru Stojkoviću što mi je ukazao takvu čast, kao i ljudima iz FSS i svima koji su me podržavali u Radničkom 1923". 

Nižu se čestitke 

Od objavljivanja spiska, mladom igraču Radničkog 1923 ne prestaje da zvoni telefon.

"Dobio sam dosta portuka, mada na Isntagramu imam malo pratilaca i to su mi sve prijatelji, ljudi sa kojima se družim. Ipak, stižu mi poruke na telefonu, svi čestitaju, sad ću polako da ogovaram svima", uz osmeh je rekao Gluščević. 

Ima li treme, do sada ste Tadića, Mitrovića, Sergeja gledali sa tribina, na televiziji, a od 27. maja ćete trenirati sa njima?

"Iskreno nemam tremu, malo sam čudan po tom pitanju. Drago mi je što ću trenirati sa takvim igračima, kao što su Mitrović, Tadić... Biće to prilika i da nešto novo naučim od njih. Iskreno, radujem se što ću deliti teren sa takvim asovima". 

U septembru niste ni igrali, a danas ste kandidat za odlazak na EP, da li osećate pritisak u smislu da morate da se nametnete selektoru za konačni spisak za Nemačku?

"U tom smisli ima treme. Trudiću se zaista da se nametnem selektoru Stojkoviću. U svakom slučaju jedva čekam okupljanje". 

MN Press

Matija Gluščević i Gajas Zahid

 

Da li se možda uplatili letovanje, bilo je i takvih slučajeva nedavno?

"Nisam. Ali, da ste me pitali u septembru, gde ću biti 27. maja, rekao bih negde na moru, sigurno"

Nižu se uspesi jedan za drugim, sa Radničkim ste došli i do Evrope, a na početku sezone su klubu predviđali borbu za opstanak?

"Napravili smo neverovatan uspeh. Istina, jesen je bila loša. U jednom trenutku smo bili i poslednji. Ipak, trener Feđa Dudić nam je rekao da će nam se ceo Kragujevac diviti na kraju sezone i čestitati. Tada smo bili mislim deseti na tabeli. Upravo se to i ostvarilo. Vezali smo sedam-osam pobeda ovog proleća, počeli da slavimo i u "velikim" utakmicama, i na kraju smo tu, na četvrtom mestu. Trudićemo se i u poslednjem kolu da savladamo Partizan i zadržimo ovu poziciju", zaključio je Gluščević.

Matija Gluščević je ove sezone odigrao 29 utakmica, na terenu je proveo 1503 minuta, a upisao je pet golova i četiri asistencije.