Vesti iz fudbala

Filip Đuričić završio s igranjem za reprezentaciju Srbije: Zbogom, ali samo na terenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.05.2024 21:44
Filip Đuričić, fudbalski reprezentativac Srbije, neće više igrati za nacionalni tim MN Press
Filip Đuričić, fudbalski reprezentativac Srbije, neće više igrati za nacionalni tim

Nekoliko sati pošto ga je selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, izostavio sa skraćenog spiska kandidata za učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, ovog leta, iskusni vezista Filip Đuričić obelodanio je odluku o povlačenju iz nacionalnog tima.

Tridesetdvogodišnji igrač sredine terena u timu Panatinaikosa seniorski dres "orlova" obukao je februara daleke 2012. godine u meču prijateljskog karaktera s Kiprom. Prvi gol za najjaču selekciju postigao je septembra iste godine, u pobedi nad Velsom tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine.

Imao je uspone i padove u reprezentaciji, jedno vreme je redovno dobijao pozive i minutažu, pa zaobilažen, onda ponovo dobijao mesto pod zastavom, a vrhunac tog dela karijere bilo mu je igranje na Mundijalu u Kataru, pre dve zime. Uz više od dve decenije čekani povratak na EURO, kom je takođe dao doprinos. 

 

 

Bivši igrač Radničkog iz Obrenovca, Benfike, Herenvena, Majnca, Sautemptona, Anderlehta, Sampdorije, Beneventa, Sasuola i Anderlehta, kao reprezentativac je najviše pokazivao na polju kreacije i povezivanja linija tima, a neretko je iskazivao dar za asistencije i demonstrirao tehnički izrađen šut. 

Sada se teška srca oprostio od voljenog dresa, ali bez imalo ljutnje ili, ne daj bože teških reči, naprotiv, Đuričić je i te kako ponosan na to što je igrao za svoju državu i tim, sarađivao sa Piksijem i drugim vrsnim stručnjacima, odnosno bio deo jedne velike generacije. 

Otuda birane i emotivne reči na rastanku, obelodanjenom na Instagram profilu fudbalera koji je mogao i više da napravi da ga nisu periodišno sputavali problemi s povredama. No i bez toga je ostavio traga u srpskom fudbalu i zaslužio da bude upamćen od strane svojih zemljaka.