Vesti iz fudbala

Zlatan Ibrahimović protiv Srbije igra oproštajni meč za Švedsku: U Fudbalskom savezu Srbije ponosni na izbor golgeterske legende

komentari (0)

Izvor: Tanjug

13.02.2024 23:06
Zlatan Ibrahimović, doskorašnji reprezentativac Švedske Profimedia
Zlatan Ibrahimović, doskorašnji reprezentativac Švedske

Fudbalska reprezentacija Srbije biće rival reprezentaciji Švedske u poslednjem meču koji će Zlatan Ibrahimović odigrati u karijeri 8. juna u Stokholmu. Ibrahimović je u junu 2023. godine okončao karijeru i rekao ''zbogom'' profesionalnom fudbalu, ali će poslednji meč odigrati u dresu Švedske. 

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić predsedavao je danas sednicom Izvršnog odbora u Staroj Pazovi, na kojoj su članovi Izvršnog odbora FSS o programu priprema za EURO 2024. godine i verifikovali ugovore za odigravanje prijateljskih utakmica protiv Rusije (21. marta), Kipra (25. marta), Austrije (4. juna) i Švedske (8. juna). 

"Posebno nam imponuje činjenica da će se na utakmici u Stokholmu od aktivnog igranja oprostiti zvezda evropskog i svetskog fudbala Zlatan Ibrahimović", navedeno je u saopštenju FSS.

Članovi IO su na sednici pozdravili odluku UEFA da se sledeći Kongres evropske kuće fudbala održi po prvi put u Beogradu, 3. aprila 2025. godine. 

Doneta je i odluka o produženju ugovora selektoru ženske reprezentacije do 17 godina, Aleksandru Petroviću, a da se za koordinatora instruktorske službe imenuje član mlade reprezentacije koja je 2004. godine osvojila srebro na Evropskom prvenstvu, Bojan Neziri. 

Članovi IO prihvatili su izveštaj Projektnog tima o pripremi Strategije FSS za period 2024-2028, kao i informaciju o pokretanju ‘FSS-Lajv aplikacije, prve takvog tipa na našem tržištu.

Izvršni odbor FSS danas je pružio i punu podršku Sudijskoj komisiji FSS na čelu sa Dejanom Santračem, dok je nedavni istup u medijima FK Novi Pazar ocenjen kao neprihvatljiv i tendeciozan.

Fudbalski klub Novi Pazar zatražio je 10. februara hitnu smenu Dejana Santrača, posle remija sa Železničarom u Pančevu (2:2) u 20. kolu Super lige Srbije.

''Smenu tražimo zbog sukoba interesa i tendencioznog delegiranja sudija, naročito za utakmice Novog Pazara. U Pančevu, u duelu neformalno Santračevog kluba Železničara i Novog Pazara, a koji je sudio njegov prijatelj Ivan Stamenković, sve je fudbalska javnost znala od delegiranja. Jedini zadatak Stamenkovića bio je da se pomogne timu iz Pančeva da dođe do bodova. Osim što ne zna elementarna pravila fudbalske igre, utakmicu je vodio s ciljem da ošteti Novi Pazar i da Železničar dođe do bodova", saopšteno je tada iz FK Novi Pazar.