Serija A

Živi evropski san Torina: Ilić i Milinković-Savić bolji od Jovićevog Milana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.05.2024 22:41
radost fudbalera Torina posle jednog od golova u pobedi nad Milanom Tanjug/Tano Pecoraro/LaPresse via AP
radost fudbalera Torina posle jednog od golova u pobedi nad Milanom

Torino nije odustao od izlaska u Evropu sledeće sezone, naprotiv, večeras je iznenadio Milan na svom stadionu, u pretposlednjem kolu Serije A - 3:1 (2:0), ali ne zavisi samo do njega da li će u zadnji čas put Lige konferencije već i šta će bolje plasirani Fiorentina i Atalanta uraditi u svojim predstojećim evropskim finalima.  

Što je do njih, "bikovi" su večeras uradili i to savršeno, pošto su neočekivano lakom pobedom ispratili vicešampiona, a to im donelo preskakanje Napolija na devetoj pozciji. Epilog se dao naslutiti već u prvom poluvremenu, kada je domaći sastav dva puta savladao Marka Sportiela. 

Prvo golom Duvana Zapate, na asistenciju Rikarda Rodrigeza, u 26. minutu, a onda pogotkom srpskog inaternacionalca Ivana Ilića, kom je pogodak spakovao Raul Belanova (40). 

Kao dokaz da veći posed nije nikakva garancija, ako realizacija zataji ili još gore, ukoliko izostanu šutevi u okvir gola, kao što je bio slučaj sa Milanezima. Torino je bio svega 37 odsto vremena držao loptu u nogama, ali je zato dva od tri udarca u centar mete pretvorio u ozbiljno vođstvo.

Još kada je pomenuti pomagač strelcima, Rodrigez, uz pomoć Pjetra Pelegrija, u najranijoj fazi drugog dela utakmice spektakularnim šutem pojačao rezultatsku distancu (46), sve je slutilo na izuzetno važan, možda i ključni, trijumf domaćina. 

 

 

 

 

Pokušali su srpski centarfor Luka Jović i ostali fudbaleri iz Milana da uhvate priključak u nastavku, ali nada u preokret svedena je na utešni pogodak Ismaela Banasera, iz penala (55). Jesu gosti vršili pritisak na rivala, međutim nisu to činili na dovoljno pametan i precizan način, pa su "pečatirali" razočaravajući finiš sezone, iako su izašli u Ligu šampiona. 

A, i kada bi ozbiljnije ugrozili Srbina među stativama, Vanja Milinković Savić im nije dao da ga opet nadmudre i unesu nepotrebnu neizvesnost u duel u severnjačkom derbiju Apenina. 

 

 

Serija A, 37. kolo

petak

Fiorentina - Napoli 2:2 (2:1)
/Biragi 40, Enzola 42 - Rahmani 8, Kvarackelija 57/

subota

Leće - Atalanta 0:2 (0:0)
/De Ketelare 48, Skamaka 53/

Torino - Milan 3:1 (2:0)
/Zapata 26, Ilić 40, Rodrigez 46 - Benaser 55. pen/

nedelja

Sasuolo - Kaljari 12.30 (A2P)

Monca - Frosinone 15.00 (A3P)

Udineze - Empoli 15.00 (A2P)

Inter - Lacio 18.00 (AS2)

Roma - Đenova 20.45 (AS2)

ponedeljak 

Sasuolo - Verona 18.30

Bolonja - Juventus 20.45

 

Standings provided by Sofascore