Novak Djoković

Teniski klasik u drugom kolu Ženeve: Đoković čeka Mareja, pod uslovom da Britanac prođe

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2024 19:50
Novak Đoković, najbolji srpski teniser Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
Novak Đoković, najbolji srpski teniser

Ljubitelje tenisa je veoma iznenadila vest da će Novak Đoković nastupiti na turniru u Ženevi (ATP serije 250) neposredno pred Rolan Garos. Najbolji teniser sve iskoristiće ovo takmičenje kako bi se bolje pripremio za Grend slem u glavnom gradu Francuske, gde će na leto odigrati i dugoočekicane Olimpijske igre.

Sada je poznatko kakav će biti Novakov put do finala. Jasno je da će Đoković biti slobodan u prvom kolu, ali zanimljivo je da će ga u drugom duelu dočekati dobro poznato lice - Endi Marej.

Tanjug/AP Photo/Fabrizio Corradetti

Endi Marej, legendarni teniser

Britanac je odavno na zalasku karijere, ali još uvek trza i bilo bi krajnje zanimljivo videti ga u akciji sa starim rivalom. Podsećamo da je uptavo on jedini teniser, koji je uspeo da na kratko prekine dominaciju velike trojke (Rafael Nadal, Novak Đoković i Rodžer Federer). 

Ipak, klasik dva stara znalca, gledaćemo samo ako Marej prođe Janika Hanfamana u prvom kolu. Ukoliko Đoković prođe Britanca, projektovano je da če u drugom duelu Ženeve odmeriti snage sa Talonom Griksporom, šestim nosiocem takmičenja. 

Posle toga sledi polufinalni okršaj, u teoriji sa Tejlorom Fricom, koji zaista dobro igra u ovoj sezoni, i na kraju finale, u kojem bi se naš teniser našao oči u oči sa Kasperom Rudom, drugim nosiocem i dužnikom iz Monte Karla. 

Podsećamo da je upravo Norvežanin izbacio Đokovića sa turnira u "kneževini" pobedom u polufinalu sa 2:1 (4:6, 6:1, 4:6).