ABA liga

Crvena zvezda se oglasila povodom Topićeve povrede: Nema potrebe za hirurškim zahvatom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.05.2024 17:20
Nikola Topić i Miloš Teodosić u toku akcije MN Press
Nikola Topić i Miloš Teodosić u toku akcije

Košarkaš Crvene zvezde i mlada nada naše reprezentacije,  Nikola Topić, doživeo je povredu u prvom okršaju finala AdmiralBet ABA lige sa Partizanom. Iako prve procene nisu bile ohrabrujuće (govorilo se da će biti neophodna operacija, te da je obnovljena povreda zbog koje je propustio dobar deo sezone), dan kasnije se pokazalo da nije u pitanju ozbiljan peh. 

Sada je to potvrđeno sa Malog Kalemegdana. Naime, popularni Top neće morati da ide "pod nož", ali takođe neće biti u stanju da pomogne svom klubu u "narednim utakmicama", što najverovatnije znači do kraja sezone.

"KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da je nakon inicijalnih lekarskih pregleda utvrđeno da povreda Nikole Topića trenutno ne zahteva hiruški zahvat (operaciju). Međutim, ova vrsta povrede zahteva kraće mirovanje zbog koga naš prvotimac neće moći da pomogne timu u narednim utakmicama. O svim daljim koracima u oporavku našeg Nikole Topića, klub će blagovremeno obaveštavati javnost", istakli su u zvaničnom saopštenju iz kluba. 

MN Press

Nikola Topić, košarkaš Crvene zvezde u duelu sa Kevinom Panterom, kapitenom Partizana

Svakako, deluje da mu pojavljivanje na NBA kampu, koji počinje šestog juna. Nikola će se takođe naći na draftu najjače lige sveta 26. i 27. juna.

Podsećamo, Nikola Topić je prvu povredu kolena upravo doživeo protiv Partizana u Evroligi. Mnogi su se veoma zabrinuli da je u pitanju obnova stare boljke, ali kako se ispostavlja, u pitanju je čak i druga noga.