ABA liga

Najbolja petorka ABA lige: Dva igrača iz Crvene zvezde, jedan iz Partizana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.04.2024 16:56
Košarkaška lopta MN Press
Košarkaška lopta

Nakon što su podeljene sve individulane nagrade, AdmiralBet ABA liga je objavila i članove najbolje petorke za sezonu 2023/24.

Na bekovskim pozicijama se našao duo iz Crvene zvezde - Nikola Topić i Miloš Teodosić. Topić je dobio mesto plejmejkera na osnovu fantastičnih partija iz prvog dela sezone. U drugom nije bio puno na terenu, jer je u januaru zadobio povredu i od tada je van stroja. Teodosić je verovatno i najbolji igrač crveno-belih u ovoj sezoni, te se u potpunosti zasluženo našao u petorci.

Poziciju krila je zauzeo osvajač MVP nagrade iz ove i prethodne sezone, Luka Božić. Hrvatski košarkaš je vodio Zadar do plasmana u plej-of, a postao je i prvi igrač koji je odbranio MVP titulu još od Dejana Milojevića.

 

 

Košarkaš Partizana, Zek Ledej je zauzeo mesto krilnog centra. Amerikanac je definitivno najkonstantniji igrač u redovima aktuelno šampiona ABA lige.

Na kraju, pozicija centra je pripala Kenanu Kamenjašu. On je u ovoj sezoni nosio dres SC Derbija i Budućnosti, i u obe ekipe je imao veliki doprinos kada god je na terenu.

Podsetimo se, nagradu za zvezdu u usponu je dobio Nikola Topić, defanzivac godine je Branko Lazić, dok je titula za najboljeg trenera u sezoni otišla u ruke Danijela Jusupa.