ABA liga

Biće sigurno luda atmosfera, moramo ostati fokusirani: Zek Ledej zna šta Partizan čeka protiv Crvene zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.01.2024 17:41
Zek Ledej, košarkaš Partizana, posle datog poena MN Press
Zek Ledej, košarkaš Partizana, posle datog poena

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde i ove sezone igraju svako malo jedni protiv drugih, jer obe ekipe nastupaju u Evropi i regionu, pa će tako sutra odmeriti snage u 18. kolu AdmiralBet ABA lige (19.00 Arena 1 Premium). 

Večiti rivali srpske košarke dele i "Štark arenu", s tim što će ovog puta crveno-beli biti domaćini nadaleko čuvenog beogradskog derbija. Na mestu na kom su crno-beli ovog petka pobedili Žalgiris u Evroligi. 

"Danas ćemo analizirati utakmicu od pre dvadesetak dana protiv Crvene zvezde. Nadam se da su se igrači odmorili noćas i da ćemo večeras imati koliko-toliko normalan trening. Ima igrača koji nisu igrali sinoć, neki su bili van tima pa ćemo da vidimo ko je tu najopterećeniji. Najveću minutažu su imali Ledej, Naneli i Doužer. Oni će biti u nekom slabijem ritmu, a ostali će raditi jedan pristojan i normalan trening", mirno je prokomentarisao Partizanov trener Željko Obradović dan posle slavlja protiv Litvanaca. 

 

 

Zek Ledej već ima dovoljno derbijevskog iskustva, pa američki (krilni) centar zna šta je sve potrebno za eventualnu pobedu u novoj rundi odbrane regionalne titule crno-belih. 

"Biće sigurno luda atmosfera, mi moramo ostati fokusirani, dobro pripremljeni za našu igru koju treba da igramo od početka do kraja utakmice", istakao je Ledej.

U prvom ovosezonskom duelu istih timova na Jadranu slavio je Partizan, a tih 98:87 uživo su ispratili samo njihovo navijači. Kao što na sutrašnji mogu samo pristalice Crvene zvezde. 

AdmiralBet ABA liga, 18. kolo.

subota

Krka - Mornar 17.00 (Arena sport 1)
SC Derbi - Cedevita Olimpija 19:00 (AS1)
Igokea - Borac 21.00 (AS5)

nedelja

Mega - Budućnost 12.00 (AS2)
Crvena zvezda - Partizan 19:00 (A1P)

ponedeljak 

Split - FMP 18.00 (AS1)
Cibona - Zadar 20.00 (AS2)

 

Standings provided by Sofascore