ABA liga

Mislim da će Teodosić biti spreman: Janis Sferopulos obradovao Zvezdine navijače pred derbi sa Partizanom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.01.2024 18:48
Miloš Teodosić, kođarkaš Crvene zvezde, polaže koš MN Press
Miloš Teodosić, kođarkaš Crvene zvezde, polaže koš

Košarkaši Crvene zvezde sutra u zajedničkoj "Štark areni" igraju drugi "večiti derbi" sa Partizanom (19.00, TV Arena 1 Premium) u AdmiralBet ABA ligi u njenom tekućem izdanju, a glavna vest za trenera Janisa Sferopulosa i navijače aktuelnog srpskog šampiona jeste gotovo izvesni povratak u tim Miloša Teodosića

Radosnu vest o oporavku, već neko vreme povređenog, bivšeg kapitena reprezentacije Srbije i glavnog organizatora igre ekipe sa Malog Kalemegdana danas je saopštio grčki stručnjak u izjavi za klupski sajt pred drugi ovosezonski susret oči u oči sa crno-belima u regionalnom takmičenju. 

"Teodosić će trenirati u subotu i mislim da će biti sprema kao i ostali momci. Pozivam naše navijače da dođu u velikom broju i bodre naš tim ali fer, sportski i korektno", rekao je trener crveno-belih, a oni preneli na njihovoj zvaničnoj stranici. 

 

 

Crveno-beli su izgubili prethodni jadranski derbi (87:98), a u ovaj ulaze samo nekoliko dana posle evroligaškog poraza od Albe u Berlinu. Što, naravno, nema veze sa njihovim ambicijama i planovima za meč sa crno-belima. 

"Svaka utakmica sa Partizanom je važna, igrali smo već do sada. Znamo važnost i ove utakmice, kao što je i svaka važna, ali znamo i da smo prvi na tabeli u ovom trenutku. Imamo dodatni motiv jer želimo da ostanemo na prvom mestu", rekao je Sferopulos, a preneli crveno-beli na svojoj zvaničnoj stranici. 

Jedan od njegovih aduta na parketu, Dejan Davidovac, očekuje zanimljiv okršaj u 18. kolu ABA lige. 

"Svaka utakmica sa Partizanom je velika utakmica, veliki je i ulog. Ipak, dobro se znamo, ovo će biti četvrti derbi u sezoni. Očekujem zanimljivu utakmicu i nadam se našoj pobedi, uz veliku podršku naših navijača sa tribina", rekao je Davidovac.

 

AdmiralBet ABA liga, 18. kolo

subota

Krka - Mornar 17.00 (Arena sport 1)
SC Derbi - Cedevita Olimpija 19:00 (AS1)
Igokea - Borac 21.00 (AS5)

nedelja

Mega - Budućnost 12.00 (AS2)
Crvena zvezda - Partizan 19.00 (A1P)

ponedeljak 

Split - FMP 18.00 (AS1)
Cibona - Zadar 20.00 (AS2)

 

Standings provided by Sofascore