ABA liga

Nikola Topić potpisao prvi profesionalni ugovor sa Zvezdom: Ostaje na Malom Kalemegdanu do 2027!

komentari (0)

Izvor: Tanjug

17.07.2023 22:45
Nikola Topić potpisao prvi profesionalni ugovor sa Zvezdom: Ostaje na Malom Kalemegdanu do 2027! MN Press

Jedan od najtalentovanijih košarkaša Evrope, mladi reprezentativac Srbije Nikola Topić, zvanično je potpisao prvi profesionalni ugovor sa Zvezdom, objavio je srpski šampion.

Nikola, sin nekadašnjeg proslavljenog igrača i trenera Crvene zvezde Milenka Topića, potpisao je četvorogodišnji ugovor. Mladi plejmejker rođen je u Novom Sadu 10. avgusta 2005.godine, a prve košarkaške korake napravio je u novosadskom klubu „Defense“, pre nego što se kao 14-godišnjak preselio u mlađe selekcije Crvene zvezde.
 

 

 

On je svoj talent pokazao i briljantnim partijama na kvalifikacionom turniru u Beogradu Adidas Next Generation, gde je ubacivao i po 49 poena uz rekordan indeks 65, a sa sjajnim igrama u juniorskom timu nastavio je i na završnom turniru u Kaunasu. Bio je član selekcije Srbije do 16 godina i aktuelni je član mlade reprezentacije Srbije do 19 godina.

Za prvi tim Crvene zvezde debitovao je sa 16 godina protiv ekipe Krke, dok je debi u Evroligi imao u Minhenu protiv Bajerna takođe sa 16 godina. 

Protekle sezone proveo je na pozajmici u OKK Beogradu, a prema najavama domaćih medija i narednu godinu će provesti na "kaljenju" i to najverovatnije u Megi.