Vesti iz fudbala

Oglasio se Dinamo iz Bukurešta povodom slučaja "blizanci": Laž je da smo kupili Edelina umesto Edgara Miguela Jea

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.05.2024 22:24
Dinamo iz Bukurešta, demantuje medije Dinamo Bukurešt
Dinamo iz Bukurešta, demantuje medije

Skandal trese rumunski fudbal ili je možda samo reč o jednom senzacionalističkom tekstu, tek pokazaće vreme. Tek vest koju su juče preneli svi tamošnji, a kasnije preuzeli svi evropski mediji, da je Dinamo iz Bukurešta umesto Edgara Jea, doveo njegovog brata blizanca Edelina, danas je dobila novu epizodu. 

Transfer se desio u februaru ove godine. Egdar je defanzivac, a pre dolaska u Bukurešt igrao je za Barselonu B, Lil, Nant, Trabzon. Ipak, nije jasno kako je došlo do ove informacije. 

 

 

Rumunski klub je danas izdao saopštenje povodom ovog događaja i demantovao da se to zaista desilo. 

"Reći da Dinamo iz Bukurešta sumnja da nije kupio Edgara Miguela Jea već njegovog brata blizanca Edelina Miguela, je laž, kleveta i kancerogeni napad na klub. Dinamo Bukurešt doveo je Edgara Miguela Jea preko ugledne firme priznate u Evropi. Govorimo o transparentnosti i o zakonitosti. Dobio je potvrdu o međunarodnom transferu koju je izdao Fudbalski savez Turske, a potvrdili ga Fudbalski savez Rumunije i FIFA, registrovala ga je Profesionalna fudbalska liga i dobio je potvrdu o registraciji od glavnog inspektorata za useljeništvo. Dinamo Bukurešt objavljuje i da je pokrenuo postupak za privođenje autora ove pogrešne inforimacije pred sud zbog ozbiljnog narušavanja imidža kluba", piše u saopštenju Dinama.