La Liga

Viljareal napravio veliko iznenađenje, golom Traorea savladao Đironu u gostima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2024 00:06
Kiko Femenija, igrač Viljareala, morao je ranije van terena Tanjug/AP Photo/Alberto Saiz
Kiko Femenija, igrač Viljareala, morao je ranije van terena

Viljareal se pobedom na gostovanju protiv Đirone, primakao na samo tri boda Real Sosijedadu i nastavio trku za poslednje mesto koje iz La Lige vodi na evropsku scenu. 

Sa druge strane domaćin je te brige odavno prebrinuo. Ove sezone Đirona igra sjajno, a čini se da je Viljareal samo iskoristio trenutak opuštenosti domaćina. 

Prvo poluvreme proteklo je u dominaciji Đirone, ipak, Viljareala, je "jurio" po svaku cenu tri boda, a Traore je u 9. minutu bio u šansi, ipak, golman domaćih je loptu koja je išla u leve rašlje uspeo da zaustavi.

Đirona je do kraja polivremena držala loptu pomoću dosta kratkih paseva i čekala pravi trenutak da iskoriste neku rupu u obrani. Ipak, do kraja utakmice domaći je nisu našli, ali zato jeste Viljareal na drugoj strani.  

Upornost se gostima isplatila u 59. minutu. Traore je naleteo na loptu unutar šesnaest metara i pogodio gol Đirone, mada velike zasluge ima Gedeš. On je dugo vukao loptu, uspeo je da se izbori za šut, ali su ga blokirali igrači Đirone, ali tu je bio Traore, da popravi već viđenu "propalu" šansu i pogodi za velika tri boda. 

U petom minute nadoknade Kiko Femenija dobio je drugi žuti karton, pa je pre saigrača morao u svlačionicu. Ipak, Viljareal je uspeo da sačuva gol prednosti i sa podignutim rukama napusti teren u Đironi.


La Liga, 36. kolo

utorak 

Osasuna - Majorka 1:1 (1:0)
/Monkajola 14 - Darder 65/

Real Madrid - Alaves
/Belingem 10, Vinisijus 27, Valvedere 45/

Đirona - Viljareal 0:1 (0:0)
/Traore 59/

sreda

Rajo Valjekano - Granada 19.30 (AS5)

Sevilja - Kadiz 19.30 (AS4)

Selta - Atletik 22.00 (AS1)

Hetafe - Atletiko 22.00 (A1P) 

četvrtak

Las Palmas - Betis 19.30 (A2P)

Almerija - Barselona 21.30 (A1P)

Real Sosijedad - Valensija 22.00 (A2P)

Standings provided by Sofascore