Nikola Jokić

Nikola Jokić ostaje bez bitnog saigrača! Brus Braun zaboravio Denver i uveliko gleda ga Dalasu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.06.2023 21:45
Nikola Jokić ostaje bez bitnog saigrača! Brus Braun zaboravio Denver i uveliko gleda ga Dalasu Guliver/AP Photo/David Zalubowski

Jedan od najvažnijih igrača Denvera minule sezone Brus Braun mogao bi da napusti šampionski sastav Nagetsa ovog leta i obuče dres Dalasa, javljaju američki mediji.

Momak iz Bostona, koji je odigrao veliku ulogu u osvajanju prve titule Nagetsa, nedavno je odbio "igračku" opciju franšize iz Kolorada i odlučio da testira tržište. Svota od 6.8 miliona dolara po sezoni, očigledno nije bila dovoljna da se Braun zadrži u Denveru, a pošto su se Nagetsi okrenuli novim pojačanjima sa NBA drafta, sva je verovatnoća da će iskusni bek promeniti adresu.
 

 

Prema pisanjima američkih medija, njegova naredna destinacija bi mogla da bude Dalas kod Luke Dončića. Naime, franšiza iz Teksasa već je povukla nekoliko poteza kako bi narednu sezonu dočekala u boljem svetlu. Tokom drafta su ustupili Oklahomi 10. pika u zamenu za 12, a ujedno su u ekipu Tandera poslali Davisa Bertansa, oslobodivši se njegovog ugovora vrednog 17 miliona dolara. 

Time su dobili prostora u "seleri kepu" kako bi mogli da dovedu pouzdanog "šestog" igrača Nagetsa, koji je sa klupe odigrao veliku ulogu u pohodu na titulu i prema navodima Marka Stajna, Brus Braun će biti njihov prvi izbor tokom leta. Iako je Amerikanac na šampionskoj paradi u Denveru najavio ostanak, 7.7 miliona dolara, koliko franšiza iz Kolorada može da mu plati za narednu sezonu, nije cifra kojoj se nadao Braun, pa je gotovo izvesno da će uskoro napustiti tim.

Košarkaš iz Bostona, podsetimo, stigao je u Nagetse početkom minule sezone, a tokom godine beležio je 11.5 poena, četiri skoka i tri asistencije po meču i to uglavnom kada je dobijao šansu sa klupe.