Premijer liga

Liverpul ozvaničio Slota: čeka se radna dozvola

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.05.2024 21:45
Arne Slot, nekadašnji strateg Fejenorda i AZ Alkmara Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
Arne Slot, nekadašnji strateg Fejenorda i AZ Alkmara

Fudbaleri Liverpula imaće od naredne sezone novog kormilara, Arnea Slota. Znalo se već da Holanđanin preuzima ekipu sa "Enfild Rouda", sada su iz kluba zvanično potvrdili imenovanje nekadašnjeg stratega Fejenorda. Pre njegovog preseljenja u Englesku, ostaje samo da se završe detalji oko čuvene radne dozvole, i onda će čitav biti realizovan. 

"Želimo da objavimo da je klub dogovorio dolazak Arnea Sloat koji će biti novi šef stručnog štaba Liverpula, a formalno će tu funkciju preuzeti 1. juna 2024 godine, pod uslovom da dobije radnu dozvolu", navedeno je u objavi "redsa", sa time da će Slot započeti sa svojim zaduženjima od jula.

Podsećamo, svoje zaposlenje je prevashodno potvrdio sam stručnjak, na konferenciji za medije između njegovog bivšeg kluba i Ekselziora. 

 

 

"Mogu da potvrdim da ću biti trener Liverpula sledeće sezone", rekao je Slot na konferenciji za medije, i potom nastavio da emotivno govori o klubu u kome je se ustalio kao menadžer svetske klase, Fejenordu: 

"Sve do sada nisam razmišljao o tome da me čeka poslednji meč ovde, ali i to se evo dešava. Na početku nedelje razmišljao sam samo o treninzima i pripremi za utakmicu. Ali, sada emocije rastu. Zbog toga sam i malo zakasnio na konferenciju za novinare, jer sam želeo da se pozdravim sa svima lično, da se sa svima rukujem". 

Veliki posao je završio Liverpul, a sada ostaje samo da se vidi kako će se odvijati nova era na "Enfildu" posle zlatnog doba pod komandom Jirgena Klopa, koji se u poslednjem kolu Premijer lige oprostio od kluba pobedom protiv Vulverhemptona rezultatom 2:0.