Premijer liga

Čelnici Liverpula započeli pregovore sa trenerom Fejenorda Arneom Slotom

komentari (0)

Izvor: Tanjug

24.04.2024 16:37
Arne Slot Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
Arne Slot

Čelnici Liverpula započeli su danas pregovore sa Fejenordom oko otkupa ugovora trenera tog kluba Arnea Slota, javila je danas televizija "Skaj Sports".

Kako tvrdi ta televizija, čelnici Liverpula žele da ispoštuju proceduru i dogovore se i sa klubom iz Roterdama i sa holandskim stručnjakom koji ima važeći ugovor do juna 2026. godine. 

Ističe se da su u Liverpulu spremni da plate obeštećenje Fejenordu za preuzimanje trenera, ali se ne navodi o kolikoj bi sumi moglo da se radi. Dodaje se da su čelnici Liverpula izabrali Slota kao naslednika Jirgena Klopa pre Rubena Amorima, sadašnjeg trenera lisabonskog Sportinga, koji je dugo važio za favorita za mesto menadžera šestostrukog prvaka Evrope.

 

 

Slot (45) je trenersku karijeru počeo u Kamburu u sezoni 2016/17. U sezoni 2019/20 je predvodio AZ Alkmar, a od 2021. je na klupi Fejenorda. Sa klubom iz Roterdama je ove sezone osvojio holandski Kup, a lane titulu prvaka države. U sezoni 2021/22 je doveo klub do finala Lige konferencija u kom je poražen od Rome.