Premijer liga

Arne Slot se sam predstavio: Ja sam novi trener Liverpula

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2024 18:50
Arne Slot, novi trener Liverpula Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
Arne Slot, novi trener Liverpula

Odavno je poznato da će Arne Slot postati novi strateg Liverpula naredne sezone, ali sada je Holanđanin i sam potvrdio na konferenciji za štampu pred utakmicu Fejenorda i Ekselziora. Spekuliše se da je ugovor već potpisan, te da se promocija očekuje sledeće nedelje. 

"Mogu da potvrdim da ću biti trener Liverpula sledeće sezone", rekao je Slot na konferenciji za medije, i potom nastavio da emotivno govori o klubu u kome je se ustalio kao menadžer svetske klase, Fejenordu: 

MN Press

Arne Slot na stadionu Partizana

"Sve do sada nisam razmišljao o tome da me čeka poslednji meč ovde, ali i to se evo dešava. Na početku nedelje razmišljao sam samo o treninzima i pripremi za utakmicu. Ali, sada emocije rastu. Zbog toga sam i malo zakasnio na konferenciju za novinare, jer sam želeo da se pozdravim sa svima lično, da se sa svima rukujem". 

Arne Slot je do sada imao dve ponude iz Premijer lige. Za njegove usluge su bili zainteresovani Totenhem i Lids junajted, ali kada ponudu pošalje klub poput "redsa", poziv se jednostavno ne odbija. 

Holanđanin je u Fejenord stigao posle četiri uspešne sezone na klupi AZ Alkmara, i predvodi klub iz Roterdama od sezone 2021/22. Uspeo je klubu da povrati evropsku slavu plasmanom u Ligu konferencije, gde su crveno-beli izgubili od Rome, da bi ih potom naredne sezone isti rival eliminisao u plej-ofu Lige Evrope.