Superliga Srbije

Dobar rad se uvek nagradi: Šerif dobija poziv za reprezentaciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.05.2024 22:15
Fudbaler Crvene zvezde, Šerif Endiaje MN Press
Fudbaler Crvene zvezde, Šerif Endiaje

Fudbaler Crvene zvezde, Šerif Endiaje, konačno je u drugom delu sezone počeo da prikazuje partije zbog kojih su ga i primetili u Ljutice Bogdana letos. Od početka 2024. godine, bio je strelac 11 puta, a uspeo je da zavredi i poštovanje navijača, tako što je pogađao protiv večitog rivala, Partizana, čak tri puta na sve tri ligaške utakmice.

Svojim zalaganjem, privukao je pažnju i selektora reprezentacije Senegala, Alijua Sisea, koji ga je uvrstio u tim za dve predstojeće utakmice protiv DR Konga i Mauritanije u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, prenosi "Mozzart sport". 

Do sada, Endiaje nije imao priliku da obuče nacionalni dres, ali je od dolaska Vladana Milojevića na klupu aktuelnog šampiona Srbije potpuno procvetao dokazavši da je i te kako bila dobra odluka dovesti ga. Šteta što svoj sveukupni talenat nije prikazao u Ligi šampiona, ali će priliku imati i ove godine, u kvalifikacijama.

MN Press

Šerif Endiaje u skok duelu

Utakmice sa Mauritanijom i DR Kongom igraće se šestog i devetog juna, a drugopomunuti meč će biti prilika da se predstavi navijačima iz svoje domovine u najboljem mogućem svetlu, s obzirom da će nju, Senegalci odigrati kući. 

Posle dvsa meča u kvalifikacijama za Mundijal, tim pod Siseovom komandom je prvoplasirani u grupi sa četiri osvojena poena kraj svog ima. Prati ih Sudan sa istim brojem bnodova. 

U prvom kolu savladan je Južni Sudan sa 4:0, ali je u drugom bilo 0:0 protiv Toga na strani. Svakako, Senegal je favorit u ovakvoj konkurenciji.