NBA

Denveru i Jokiću "klizi" šampionski prsten sa ruke: Minesota ih "pregazila" u Koloradu i vodi 2:0

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.05.2024 08:03
Nikola Jokić Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Nikola Jokić

Ovo je malo ko očekivao! Košarkaši Denvera, aktuelnog šampiona NBA lige poraženi su i u drugoj utakmici polufinalne serije Zapadne konferencije od Minesote i to ubedljivo - 80:106.

Serija se sada seli na parket Timbervulfsa koji vode 2:0 i na pragu su velikog iznenađenja da već u ranoj fazi plej-ofa zaustave ekipu koja je dominantna u poslednje dve godine. Primera radi, minule sezone tim trenera Majka Melouna je na putu do titule izgubio samo četiri utakmice u celom plej-ofu, a sada je već poražena na četiri. Jednom od Lejkersa u prvom krugu i sada dva puta od Minesote.

 

 

Srpski reprezentatiac Nikola Jokić, jedan od glavnih kandata da u noći između srede i četvrtka dobije novo MVP priznanje, nije blistao ove večeri. Doduše, samo su mu dve asistencije nedostajale za novi "tripl-dabl", uz 16 ubačenih ponea i isto toliko skokova, ali nije to bio "onaj" Jokić.

Navikli smo poslednjih sezona da centar Nagetsa svojim partijom na terenu budi ostatak tima, ali to se ovaj put nije dogodilo, što pokazuje i podatak da je tek u 28. minutu uspeo da upiše dvocifren broj poena.

Minesota, koja je nastupala bez Rudija Gobera koji je zbog porodičnih obaveza morao da odsustvuje sa parketa, bila je ta koja je kontrolisala meč. Već na kraju prve i početkom druge četvrtine gosti su napravili seriju od 15:0 i nagovestili da će se iz Klorada vratiti sa 2:0 u džepu.

Najefikasniji su bili Karli-Entoni Taunus i Entoni Edvards sa po 27 ubačenih poena, dok je u redovima domaćeg sastava Aron Gordon meč završio sa 20.

Naredni duel u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije Vulfsi i nagetsi će odigrati u noći između petka i subote u Minesoti, uz prenos na TV Arena sport.