Serija A

Roberto de Zerbi nema planove: Ne pregovaram ni sa kime

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.05.2024 20:45
Roberto de Zerbi, italijanski strateg Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Roberto de Zerbi, italijanski strateg

Roberto de Zerbi je zaintrigirao Evropu svojom dvogodišnjom epizodom u Brajtonu. Posle ere Grejama Potera, koji je prihvatio lukrativnu ponudu Čelsija (posao koji se pokazao kao poguban po karijeru nade engleske struke), preuzeo je Italijan ekipu sa očekivanjima da makar dostigne jednake uspehe (sigurnost u Premijer ligi i za oko lep fudbal). Ono što je nekadašnji trener Šahtjora učinio, niko nije očekivao. 

De Zerbi je izveo Brajton u Evropu, došao do polufinala FA kupa i pokazao da "galebovi" mogu i te kako da uzdrmaju vrh prvog ranga engleskog fudbala. Ipak, nenadano, došlo je do završetka ljubavi između Roberta i Brajtona. Spekuliše se da već sada bivši šef stručnog štaba nije bio zadovoljan ambicijama kluba, tako da će zato na kraju ove sezone doći do sporazumnog rastanka između kluba i trenera. 

U poslednje vreme, najviše su se provlačile priče da će Stefano Pioli napustiti klupu Milana, te da će njegovo mesto zauzeti Roberto de Zerbi. S obzirom da "rosoneri" planiraju rastanak sa svojim menadžerom na kraju takmičarske godine, ideja je da naslednik odmah preuzme kormilo, a sada deluje da to nikako neće biti vođa Brajtona. 

Brighton

Roberto de Zerbi, stručnjak Brajtona

Naime, kako prenosi "Tuttomercato", de Zerbi ne planira da u narednom periodu preuzima drugi projekat, to jest, najverovatnije mu sledi odmor. Takođe, Italijan je rekao da bi voleo da nastavi sa radom u Premijer ligi u budućnosti, bila ona skorija ili dalja. 

"Nema kluba, niko mi ništa nije ponudio. Uveravam vas, nema ničega u ovom trenutku. Odlazim posle dve godine posla, možda ću ostati u kući dva, tri, četiri meseca... Sigurno nemam ništa dogovoreno u budućnosti. Nadam se da ću raditi u Premijer ligi ponovo. Ne znam kada i gde, ali bi bila čast vratiti se u najjači rang engleskog fudbala", istakao je Roberto de Zerbi. 

Sudeći prema rečima nekadašnjeg stručnjaka Brajtona, male su šanse da ga u narednom periodu vidimo na klupi nekog kluba. Timovi obično preferiraju da dovedu nove trenere pre početka prelaznog roka, kako bi bili u mogućnosti da skautiraju ekipu za sledeću takmičarsku godinu, što znači da Roberta kao vođu stručnog štaba teko možemo očekivati u vidu promene za vreme naredne sezone.