Serija A

De Zerbi je trećarazredni trener, ne treba Milanu: Fabio Kapelo "opleo" po zemljaku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.05.2024 10:38
Roberto de Zerbi Tanjug/AP Photo/Kin Cheung
Roberto de Zerbi

Informacije po kojima bi taktuelni trener Brajtona, Roberto de Zerbi mogao da zameni Stefana Piolija na mestu šefa stručnog štaba Milana, pogodile su legendarnog Fabija Kapela.

Bivši trener kluba sa "San Sira" i nekada jedan od najboljih stručnjaka na planeti, žestoko se usprotivio toj ideji jer, kako kaže, De Zerbi nema potrebni kvalitet da preuzme nekadašnjeg šampiona Evrope.

 

 

"Ukoliko mene pitate, De Zerbi je trećerazrdni terner. Recite mi samo šta je on osvojio u svojoj karijeri? Jedan kup sa Šahtjorom u Ukrajini i to je sve. O njemu svi pričaju samo zato što ga promoviše Pep Gvardiola, ali on nije pokazao da ima  kvalitet", oštar je bio iskusni stručnjak.

Međutim, nije to sve što je Fabio Kapelo imao da klaže o zemljaku, već je podsetio i da ove godine nema nikave rezultate u Bratonu.
"Deseti je ili 11 na tabeli Premijer lige, a svi o njemu govore kao o nekom čudu. Uz sve to, on ima otkupnu klauzulu u svom sadašnjem klubu od 15 miliona evra, a ja zaista mislim da je to mnogo za takvog trenera", rekao je Kapelo.