Premijer liga

Roberto De Zerbi potvrdio: Mitoma van terena i do šest nedelja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.12.2023 18:50
Fudbaler Brajtona, Kaoru Mitoma Tanjug/AP Photo/Kin Cheung, File
Fudbaler Brajtona, Kaoru Mitoma

Menadžer Brajtona, Roberto De Zerbi potvrdio je na konferenciji za medije da je Kaoru Mitoma teže povređen i da ga čeka pauza od nekoliko nedelja.

Japanski reprezentativac je povredu zaradio na meču Premijer lige protiv Kristal Palasa (1:1), a na istoj utakmici se povredio i Sajmon Adingra. Procenjuje se da će Mitoma pauzirati do sredine februara. Italijanski trener je takođe i izjavio da ekipa ima ogromnih problema sa igračima koji su van terena zbog povreda.

"Imamo manje više 10 povređenih igrača. Mitoma je jedan od njih. Bićemo bez njega šest nedelja. Četiri, pet, šest nedelja, ne znam. Kada je u pitanju Adingra i njemu će biti potrebno pet-šest nedelja." rekao je De Zerbi.

 

 

Ovo predstavlja veliki udarac za Brajton, ali i za reprezentaciju Japana. Početkom 2024. godine, tačnije 10. januara počinje Azijski kup, a Japan se nalazi u grupi sa Irakom, Indonezijom i Vijetnamom. Izvesno je da će krilni napadač "galebova" propustiti ovo okupljanje nacionalnog tima.

Uz Mitomu i Adingru, klub sa juga Engleske trenutno ne može da računa na Ansu Fatija, Tarik Lamptija, Adama Vebstera, Solija Marča, Hulija Nesisa i Joela Veltmana. Sa druge strane, Adam Lalana i Pervis Estupinjan bi trebalo da budu spremni za naredni meč protiv Totenhema koji je na programu u četvrtak od 20.30 (TV Arena 1 Premium).