Premijer liga

Grejem Poter je zanimljiv Brajtonu: Navijači nisu oduševljeni?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2024 22:30
Bivši trener Brajtona, Grejem Poter, mogao bi da se vrati na mesto uspeha. Tanjug/AP Photo/Leila Coker, file
Bivši trener Brajtona, Grejem Poter, mogao bi da se vrati na mesto uspeha.

Posle odlaska Roberta de Zerbija, mesto šefa stručnog štaba Brajtona ostalo je upražnjeno. Iako je napravio zavidne uspehe, koje teško da je iko moga da očekuje (čitaj: prolazak u Ligu Evrope), neslaganja sa vlasnikom kluba, Tonijem Blumom presudila su da napusti posao i potraži sreću na drugom mestu. 

Dugo nije bilo vesti ko bi mogao da preuzme ekipu sa velikim prodajnim potencijalom u prethodnih par godina. Pominjao se Kiran Mekena, za koga su bile zainteresovane i mnogo veće "ribe" od Brajtona, ali on se odlučio da produži svoju vernost Ipsviču na još četiri sezone, i povede ekipu u Premijer ligi. 

Sada je iskrslo novo ime, i to veoma dobro poznato na "Falmer" stadionu. U pitanju je trener koga je de Zerbi zamenio na klupi "galebova" - Grejem Poter. Posle veoma uspešnih dve i po sezone, engleski strateg se odlučio za promenu sredine, te je prihvatio bogati ugovor Čelsija. Ipak, u Londonu se dogodio krah, tako da je nekadašnji trener Brajtona dobio otkaz posle samo 31. utakmice. 

Tanjug/AP Photo/Ian Walton

Grejem Poter u jakni Čelsija

Sada bi Blum voleo ponovo da vidi čoveka koji je "galebovima" doneo prvi iskorak u prvom rangu engleskog stručnjaka na mestu vođe stručnog štaba, ali problemi postoje. Ljubav sa navijačima je odmah prekinuta po odlasu, a Poterove izjave su potpalile vatru u Albionu. 

"Da sam želeo lep lagodan život, mogao sam prilično lako da ostanem da radim u Brajtonu“, rekao je Poter jednom prilikom, a ima onih koji mu to i dalje pamte.

Takođe, Englez se spominjao kao potencijalni naslednik Erika ten Haga u Mančester junajtedu, ali za sada je status Holanđanina potpuno u magli, tako da o toj temi (još uvek) ne valja trošiti reči. Prethodno je imao i ponudu Ajaksa, koju je pristojno odbio.