Vesti iz fudbala

De Zerbi brani Grinvuda od ultrasa: Kada potpiše za Marsej, biće kao moje dete

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.07.2024 21:46
Roberto de Zerbi je javno stajao u odbranu svog potencijalnog napadača FC Brighton
Roberto de Zerbi je javno stajao u odbranu svog potencijalnog napadača

Fudbaleri Marseja od nedavno su dobili veliko pojačanje na klupi. Roberto de Zerbi je posle uspešnih dve sezone u Brajtonu rešio da se oprosti od kluba, i iako je najavio da će biti na pauzi neko vreme, ubrzo je objavljeno da će preuzeti tim sa "Velodroma". 

Dolazak Italijana je ukazao na velike aspiracije koje bivši šampion Evrope gaji u nadolazećoj takmičarskoj godini, a uskoro su i interesantna imena počela da se najavljuju kao potencijalna pojačanja. Među njima je bio i Mejson Grinvud, nesumnjivo najveći talenat sa kojim niko ne želi da da ima posla. 

Niko mu ne može osporiti fudbalsko umeće, ali ga je optužnica van terena za zlostavljanje unazadila u velikom progresu, koji se i te kako osećao dok je igrao u Mančester junajtedu. "Crveno đavoli" su posle godinu dana pozajmice, konačno odlučili da prodaju Grinvuda, a Marsej se pokazao kao partija spremna da rizikuje sa problematičnim momkom engleskog sporta.

Ipak, opstrukcije dolaze u odnosu sa navijačima. Naime, svi znaju da je Olimpik krajnje nezahvalna sredina za rad. Huligani vrše konstantni pritisak, očekuju instantne rezultate, a takođe i diktiraju mnoge odluke u klubu. Sada su i digli glas protiv dolaska Mejsona Grinvuda. 

 

 

Dok se ova halabuka ne smiri, teško da ćemo gledati bivšeg reprezentativca "Gordog Albiona" u plavom dresu. Ono što bi moglo da zakopa ratne sekire je glas koji je Roberto de Zerbi digao protiv ugnjetavanja, u pokušaju da odbrani svog potencijalnog fudbalera.

"Grinvud nije još došao, tako da nema puno šta da se kaže. On je šampion, internacionalni igrač. Ne znam šta se desilo i ne obraćam pažnju na privatne živote. Kada igrač potpiše za klub, smatraću ga svojim detetom. Čak i kada ga budem 'povukao za uho' u tajnosti, javno ću ga uvek braniti. Moji igrači su kao moja deca", rekao je emotivni De Zerbi. 

Iako je sročio srceparajuću poruku, pitanje je da li će ona umilostiviti navijače Olimpika, a znajući koliki je njihov uticaj, koliko su im živci kratki, zbog ovakvih reči bi i Italijan mogao da vidi vrata Velodroma. Što se Grinvudove sudbine tiče, rasplet možemo očekivati do kraja jula.