NBA

Jokić u iskren nakon poraza: Prebili su nas, uništili su nas, moramo da naučimo iz ovoga

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2024 08:30
Košarkaš Denver Nagetsa, Nikola Jokić Tanjug/AP Photo/Abbie Parr
Košarkaš Denver Nagetsa, Nikola Jokić

Košarkaši Denver Nagetsa su doživeli najteži poraz u istoriji franšize kada je u pitanju NBA plej-of. Minesota Timbervulvsi su pregazili ekipu iz Kolorada 115:70 i tako izborili sedmu utakmicu polufinalne serije.

Nikola Jokić je meč završio sa 22 poena, devet skokova i dve asistencije. Ipak, najveći problem Denvera je činjenica da su uz njega samo Eron Gordon (12) i Džamal Marej (10) bili dvocifreni. 

"Moramo da prihvatimo da je ovo veliki poraz. Prebili su nas, uništili su nas i moramo da naučimo iz ovoga. Moramo da poštujemo sve ovo što su uradili. A, pazite, imali smo 9:2 rezultat na početku. To tada nije izgledalo dobro za njih. Od tog momenta, utakmica je postala šou jednog tima", istakao je Jokić nakon poraza.

 

 

Trostruki MVP je istakao i kako je od početka najavljivao zanimljivu seriju protiv Minesota.

"Ova serija je jako interesantna, to sam rekao i pre početka. Svako može da pobedi kao gost i to upravo gledamo. Mi se nismo pojavili na ovoj utakmici, u svakom segmentu bili su bolji od nas. Mi smo dali jedva 70 poena, njihova odbrana je bila fantastična. Brojke govore same za sebe", objasnio je srpski centar.

Presundi faktor za ovakav poraz, bio je i očajan šut iz igre. Nagetsi su pogodili tek 30 posto svojih šuteva, što je zaista premalo za plej-of utakmicu.

"Oni su pokazali da su sjajan defanzivan tim, s razlogom su najbolja odbrana lige. Mi smo imali svoje šanse, ali ih nismo iskoristili. Ima jedna mnogo dobra izreka na srpskom, ali ne znam sada kako bih vam je preveo. Probaću da se setim na sledećem okupljanju sa vama, pa da vam kažem", rekao je Jokić.

Odlučujući sedmi meč se igra u noći između nedelje i ponedeljka, a ovu utakmicu ćete moći da pratite u direktnom prenosu na kanalima TV Arena sport.