NBA

Bez iznenađenja na draftu: San Antonio izabrao Vembanjamu, braća Tompson u Hjustonu i Detroitu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.06.2023 08:07
Bez iznenađenja na draftu: San Antonio izabrao Vembanjamu, braća Tompson u Hjustonu i Detroitu Tanjug/AP Photo/John Minchillo

Nije bilo iznenađenja u ovogodišnjem draftu NBA lige, te je sasvim očekivano prvi pik Viktor Vembanjama završio u San Antoniju, baš onako kako je bilo planirano.

Sparsi su tako dobili igrača koga vodeći svetski stručnjaci porede sa Lebronom Džejmsom i predviđaju mu blistavu karijeru, dok navijači priželjkuju da bude vođa ekipe, baš kao što su to svojevrmeno bili Dejvid Robinson i Tim Dankan.

Njih dvojica su takođe birani kao prvi pikovi na draftu, a kasnije su vodili klub do šampionskog prstena, da bi potom ušli u Kuću slavnih NBA lige.

 

 

Sa druge pozicije je izabran Brendon Miler, koji je završio u Šarlotu, Portland je izabrao Skota Hendersona, a braća Amen i Usar Tomspon su birani sa četvrte, odnosno pete pozicije. Prvi je zadužio dres Hjustona, a drugi Detroita i oni su postali prvi blizanci koji su se našli među prvih pet pikova na draftu.

Orlando je sa šeste pozicije odabrao Entonija Bleka, Indijana je potom birala Bilala Kulibalija, Džaras Voker je završio u Vašingtonu, Tejlor Hendriks je novi član Jute, a kao deseti je izabran Kason Volas, koji je postao novi prvotimac Dalasa.