NBA

Šampion uzvraća udarac: Nagetsi i Jokić "samleli" Timbervulvse i vratili jedan brejk

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2024 08:00
Košarkaši Denver Nagetsa, Nikola Jokić i Džamal Marej Tanjug/AP Photo/Abbie Parr
Košarkaši Denver Nagetsa, Nikola Jokić i Džamal Marej

Jasno je bilo igračima Denver Nagetsa da će biti znatno teže odbraniti titulu nego osvojiti je po prvi put. To su osetili na svojoj koži, pogotovo u seriji sa Minesota Timbervulvsima. Ipak, šampion je uzvratio udarac, slavio protiv "vukova" na gostovanju 117:90 i tako vratio jedan brejk.

Najefikasniji u pobedničkom timu su bili Nikola Jokić (14sk, 9as) i Džamal Marej sa po 24, poena. Svi starteri Denvera su bili dvocifreni, te je tako Majkl Porter Džunior dodao 21, Eron Gordon 13, a Kentejvius Koldvel Poup 12. Sa druge strane se istakao Entoni Edvards sa 19, a pratili su gu Karl Entoni Tauns sa 14, dok su Džejden Mekdenijels i Majk Konli ubacili po 10.

Za razliku od prethodnih utakmica u plej-ofu (uključujući i one protiv Lejkersa), Nagetsi su znatno bolje otvorili utakmicu. Nakon 12 minuta igre ekipa Majkla Melouna je imala +8, a prednost je nastavila da raste do poluvremena. 

 

 

Franšiza iz Kolorada je u treću deonicu ušla sa +15, gde je usledila apsolutna dominacija. Svakom igraču Denvera je sve polazilo za rukom u tih 12 minuta gde su ubacili 37 poena. U poslednjoj četvrtini je vođstvo išlo i do +34, ali je klupa Timbervulvsa uspela da ublaži poraz u završnici.

Četvrta utakmica NBA plej-of serije između Minesote i Denvera se igra u noći između nedelje i ponedeljka od 02.00, a taj duel moći ćete da pratite u direktnom prenosu na kanalima TV Arena sport.

 

Cup tree provided by Sofascore