Evroliga

Luka Mitrović nakon poraza u Pireju: Potrebni su nam treninzi i uigravanje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.11.2023 15:52
Košarkaš Crvene zvezde, Luka Mitrović Guliver/Corrispondente Bologna
Košarkaš Crvene zvezde, Luka Mitrović

Košarkaši Crvene zvezde su zabeležili šest poraz u Evroligi. Ovog puta je od "crveno-belih" bio bolji Olimpijakos (88:83) u "Dvorani Mira i Prijateljstva". 

Iako su imali zaostatak i od 15 poena u jednom trenutku, srpsi tim se nije predao i naterao šampiona Grčke da ipak igra neizvesnu završnicu. U odsustvu Branka Lazića, uloga kapitena je pripala Luki Mitroviću koji je istakao kako je prelomna bila odbrana Olimpijakosa u trećoj deonici.

"Prvo poluvreme je bilo dobrih momenatata, imali smo aktivan rezultat bilo je propusta u odbrani, realno moglo je da se završi mnogo boljim rezultatom po nas, bila je otvorena utakmica. Kasnije u trećoj četvrtini i generalno u drugom poluvremenu sa prauzimanjem u odbrani su nam dosta problema napravili, ali to su neke stvari za koje su potrebni treninzi i uigravanje što mi nismo imali u pretohodnom periodu. To je definitivno bio neki detalj koji je prelomio meč." izjavio je centar Crvene zvezde.

Timu je naravno teško pao još jedan poraz u neizvesnoj završnici, što je potvrdio i Mitrović.

"Pada naravno teško! Naročito u ovakvim mečevima gde ste imali šanse, nažalost nismo iskoristili njihovu skraćenu rotaciju doduše i naša reakcija je bila skraćena na spoljnim pozicijama. Bekovi su u prethodnom periodu izneli veliki teret i bili pod velikim opterećenjem kako u napadu, tako i u odbrani, to se u nekim momentima odrazi na igru." zaključio je srpski košarkaš.

Aktuelnog vicešampiona ABA lige sada sada čeka duel sa Mornarom u ponedeljak od 20 časova (TV Arena 1 Premium), a zatim će u petak ugostiti Armani u "Štark Areni" u okvriu 10. kola Evrolige. "Crveno-beli" su trenutno na skoru 3-6.