Evroliga

Nisam srećan kako smo igrali u napadu: Sferopulos realan posle izgubljenog meča sa Bajernom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.03.2024 08:30
Janis Sferopulos i Luka Mitrović, trener i košarkaš Crvene zvezde MN Press
Janis Sferopulos i Luka Mitrović, trener i košarkaš Crvene zvezde

Crvena zvezda poražena je sinoć od Bajerna u njegovoj kući (77:64) u 27. kolu košarkaške Evrolige, dodatno umanjivši šanse za prolazak u sledeću rundu elitnog takmičenja, a njen trener Janis Sferopulos realno je analizirao uzroke 17. izgubljenog meča, posle kog je šampion Srbije na 16. od 18 mesta na tabeli EL.

Grčki stručnjak ne misli da su crveno-beli odigrali loše, ali priznaje da to što je bilo dobro u igri tima sa Malog Kalemegdana nije bilo dovoljno da se spreči 15. trijumf 12-plasiranog nemačkog sastava. 

"Mislim da smo dobro započeli utakmicu. U napadu i odbrani smo imali dobar protok lopte. Bili smo vrlo koncentrisani na ono što smo planirali. Ali, Bajern je "zategao" odbranu u poslednjim minutima prve četvrtine. Vratili su se, nismo uspeli to da kontrolišemo. Od tog momenta Bajern je kontrolisao utakmicu, ali smo bili u igri do poslednjeg momenta", kosnatatovao je Sferopulos. 

Strategu osvajača poslednjeg Kupa Radivoja Koraća drago je što je ekipa pokazala karakter u finišu utakmice. 

"Važno je da smo se vratili iz minus 11 do minus dva. Imali smo otvorene šuteve za tri poena, zicere, kontranapade. Mislim da je Bajern zaslužio da pobedi, ali smo i mi mogli nešto više. Odbrana je bila manje-više dobra, ali nisam srećan kako smo igrali u napadu, mučili smo se u nekim periodima igre. Naša produktivnost nije bila dovoljno dobra večeras i moramo da se popravimo u tom segmentu igre", zaključio je Sferopulos.

Deo objašnjenja za poslednji rezultat sigurno leži u činjenici da je Zvezda igrala bez fenomenalnog organizatora igre, opet povređenog Miloša Teodosića, te da je u rosteru bio samo jedan klasičan plejmejker. 

Otuda nada u njegov oporavak do 7. marta i novog meča na strani, ovog puta u dvorani Monaka. 

Standings provided by Sofascore