Vesti iz košarke

Nebojša Čović sutra na TV Arena sport: Predsednik Crvene zvezde o košarkaškim aktuelnostima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.04.2024 17:38
Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda MN Press
Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda

Samo nekoliko dana posle poslednje utakmice košarkaša Crvene zvezde u Evroligi 2023/24, a u susret završnici AdmiralBet ABA lige i Košarkaške lige Srbije, specijalni gost kultne emisije TV Arena sport "U obruču", sutra od 20.30 na Premium 1 kanalu, biće predsednik crveno-belih Nebojša Čović.

Prvi čovek trofejnog velikana će u uživo programu, zajedno sa autorsko-voditeljskim tandemom Edin Avdić - Nenad Kostić, pretresti sve važnije aktuelne domaće košarkaške teme, kao i one van granica naše zemlje, ali i analizirati dosadašnji tok sezone crveno-belih, odnosno otkriti kratkoročne i dugoročne planove kluba sa Malog Kalemegdana.

 

 

Aktuelni šampion Srbije tokom svog poslednjeg učešća u elitnom evropskom takmičenju ostvario je 11 pobeda i 23 poraza, što je crveno-belima donelo 16. mesto u konkurenciji 18 timova. Sada se okreće drugim obavezama, u regionu pre svega.

Igrajući paralelno Evroligu i takmičenje na Jadranu, Miloš Teodosić i ostali izabranici Janisa Sferopulosa ubedljivo su uzeli prvo mesto na kraju osnovne faze ABA lige, jer su samo oni dobili 22 meča i jedino oni izgubili svega četiri susreta.

Na početku plej-ofa čekaju ih duelu sa autsajderskim sastavom Studentskog centra, a za izlazak iz četvrtfinalnog serijala potrebno je da dva puta savladaju Podgoričane. Počev od sutrašnjeg duela u Beogradu (18.00, TV Arena 1 Premium), nakon čega sledi meč 22. aprila (18.30), dok je termin eventualne majstorice sa Derbijem 26. april. 

Crveno-beli već imaju jedan trofej ove sezone, pošto su u februaru odbranili primat u Kupu Radivoja Koraća, savladavši Partizan u finalu. To im je četvrti takav pobednički pehar u nizu, odnosno jubilarni deseti u istoriji pomenutog takmičenja.