Novak Djoković

Novak podvukao posle nove pobede na Vimbldonu: Samo želim da idem napred, bez obzira na godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.07.2023 21:00
Novak podvukao posle nove pobede na Vimbldonu: Samo želim da idem napred, bez obzira na godine Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Novak Đoković bez većih problema preskočio je i drugu prepeku na Vimbldonu, najavivši da se nalazi u odličnoj formi pred nastavak turnira. Nakon Pedra Kačine, drugi teniser sveta pobedio je i Džordana Tompsona u tri seta, a njihov duel trajao je nešto manje od dva i po sata.

Po završetku meča Novak Đoković razgovarao je sa voditeljkom programa na terenu, gde je pohvalio igru rivala iz Australije, a takođe je izvojio koju reč o Centralnom terenu, gde je ostao neporažen već desetu godinu zaredom.

"Moram da pohvalim Tompsona. Odigrao je sjajan meč. Čestitke za njega. Bio je odličan danas, ali mislim da nije imao sreće u drugom setu", rekao je Novak.

Momak iz Beograda je potom govorio o svojim osećanjima kada izaće na Centralni teren i činjenicu da se uprkos poznim godinama karijere (36) i dalje nalazi u vrhu svetskog tenisa.

"Centralni teren Vimldona je najposebniji teren u teniskoj istoriji. Znamo koliko traje ovaj turnir... Često se ponavljam, ali je zaista sjajno igrati ovde. Što se tiče karijere, znam da zvuči malo kao kliše. ali pokušavam da uživam u svakom trenutku koji provodim na terenu. Bez obzira na godine... U ovoj fazi karijere pokušavam samo da idem napred. Ne znam koliko će sve ovo trajati, ali dobro. Ne želim da razmišljam mnogo o tome", podvukao je srpski teniser.

Ovo je, uzgred, bila 350. pobeda Novaka na grend slem turnirima, a šansu da nastavi seriju uspešnih rezultata imaće u narednom kolu Vimbldona, gde čeka pobednika meča Tomas Martin Ećeveri - Stan Vavrinka.